HomeНовиниДСНС повідомляєУ Володимирці сталося дві пожежі

У Володимирці сталося дві пожежі

( 0 Votes )

28 березня об 20:30 до служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в селищі Володимирець. На місце виклику негайно виїхав черговий караул ДПРЧ-16. По прибуттю було встановлено, що займання сталося в житловому будинку в приміщенні котельні. Рятувальникам вдалося швидко приборкати вогонь та ліквідувати пожежу, тому великих збитків вдалося уникнути. Ймовірна причина виникнення пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

 4 квітня десь об 6:00 надійшло повідомлення про ще одну пожежу у Володимирці. Цього разу горіла господарська будівля. Бійці чергового караулу ДПРЧ-16 швидко прибули до місця виклику та приступили до гасіння пожежі. До того, як загоряння ліквідували, вогонь встиг знищити дах цегляної господарської будівлі, критої листовим металом. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі.

Обсяги збитків завданих даними пожежами наразі з’ясовуються фахівцями.

Слід зазначити, що саме вищезгадані причини виникнення пожеж є найбільш поширеними. З початку року з 15 зареєстрованих пожеж 10 виникли внаслідок короткого замикання, або від пічного опалення. Тому закликаємо краян слідкувати за справністю електромереж у своїх господарствах. В разі виявлення пошкоджень електропроводки чи електрообладнання вчасно усувайте недоліки. Регулярно потрібно чистити димові канали та оглядати їх на наявність тріщин чи інших дефектів. Старанно дотримуйтесь правил пожежної безпеки при експлуатації електромережі та пічного опалення. Лише Ви, суворо дотримуючись елементарних правил пожежної безпеки, дбаючи про належний протипожежний стан власних помешкань можете запобігти лиху у своєму господарстві та не допустити виникнення пожежі.  

В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в службу порятунку за номером «101»!

 

Заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС України у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.