HomeНовиниОфіційноЖительці Степангорода безкоштовно імплантували штучний суглоб

Жительці Степангорода безкоштовно імплантували штучний суглоб

( 0 Votes )

Жительці села Степангород Володимирецького району, що постраждала від аварії на ЧАЕС, безкоштовно імплантували штучний суглоб. Це зробили за державні кошти. Жінка хворіла більше 15 років і вже не могла пересуватися самостійно. Тим часом її родина незаможна, до того ж у сім’ї турбуються про двох інвалідів, тож операція з заміни суглоба була не по кишені.

Пані Віра перебувала на відповідній черзі в обласному управлінні надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. Тож їй придбали протез за програмою «Комплексне медико-соціальне забезпечення та лікування онкологічних захворювань з використанням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що фінансується з держбюджету. Це обійшлося майже у 27 тисяч гривень. Загалом за цей рік вдалося придбати 14 штучних суглобів на суму понад 335 тисяч гривень. Родина жінки подякувала за сприяння начальнику управління Віктору Симонюку. Тим часом в області й надалі дотримуватимуться завдань Президента України щодо належної підтримки і медичного обслуговування найуразливіших категорій громадян, у тому числі й інвалідів, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

До речі, за останні три роки вдалося пролікувати майже 7 тисяч інвалідів із числа ліквідаторів та потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Адже фінансування обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення за цей час зросло на 30 відсотків.

Джерело: Рівненська ОДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.