HomeНовиниОфіційноПеревіряли готовність екстрених служб Володимиреччини до осінньо-зимового періоду

Перевіряли готовність екстрених служб Володимиреччини до осінньо-зимового періоду

( 0 Votes )

8 жовтня фахівці Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області перевірили готовність місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та підпорядкованих підрозділів Володимирецького району до дій під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період.

Проводилися командно-штабні тренування на базі комунального закладу „Володимирецька центральна районна лікарня”. Перевірка готовності проводилась шляхом відпрацювання умовної ввідної, а саме: на території Володимирецької центральної районної лікарні в результаті несприятливих погодних умов (інтенсивні опади, обледеніння) припинено електропостачання, яке призвело до порушення технологічного процесу котельні, внаслідок чого стався вибух котла, зруйновано будівлю котельні та виникла пожежа. У результаті вибуху 3 особи загинуло та постраждало 2 працівники лікарні. В лікарні припинено електро та теплопостачання.

Метою перевірки було визначення ступеня готовності місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту в Володимирецькому районі до виконання завдань за призначенням, а також готовності медичного закладу Володимирецької центральної районної лікарні до дій в складних екстремальних ситуаціях зимового періоду.

У ході відпрацювання умовної ввідної, черговим персоналом об’єкта своєчасно було проведено оповіщення персоналу та служб цивільного захисту району. Залучені до ліквідації аварії сили прибували вчасно, керівний та особовий склад служб цивільного захисту району в ході відпрацювання ввідної діяв організовано, із завданням справився.

Після проведення тренування у приміщенні залу засідань Володимирецької РДА було зібрано штаб із ліквідації надзвичайної ситуації, під час роботи якого проведено заслуховування посадових осіб усіх служб, які залучалися до ліквідації НС щодо оцінки обстановки проведених заходів та надання пропозицій для управлінських рішень. У цілому, робота штабу, служб цивільного захисту та об’єктових формувань була організована і злагоджена. Посадові особи отримали практичні навики щодо організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру під час несприятливих погодних умов.

Слід зазначити, що аналогічні командно-штабні тренування фахівці Держслужби з НС проводять по всіх районах області.

Дані тренування є важливою частиною підготовки районів, до вирішення подібних надзвичайних ситуацій, адже допомагають організувати тісну взаємодію усіх сил задля порятунку людей.

Перевіряли готовність екстрених служб Володимиреччини до осінньо-зимового періоду
 
Перевіряли готовність екстрених служб Володимиреччини до осінньо-зимового періоду
 

Начальник 16-ої ДПРЧ

ГУ ДСНС у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець 

 

У вас недостатньо прав для коментування.