HomeНовиниОфіційноРятувальники проводять профілактичну роботу у селах

Рятувальники проводять профілактичну роботу у селах

( 0 Votes )

На календарі вже пізня осінь, незабаром до нас прийдуть люті холоди та сильні морози. Саме у цей період, згідно статистики зростає кількість пожеж через необережне використання електрообігрівачів та опалювальних печей, їхню несправність, короткі замикання внаслідок перевантаження електромереж. Зростає і кількість загиблих та травмованих, серед жертв вогню переважна більшість – це громадяни, котрі потребують особливої уваги, а саме: безробітні, інваліди, люди похилого віку, одинокі.

Тому з метою попередження пожеж, за попередньо складеним графіком профілактичних рейдів серед населення Володимирецького району рятувальники спільно із фахівцями міліції та представниками сільських Рад багато уваги приділяють масово-роз’яснювальній роботі з населенням. В сільській місцевості проводяться рейди щодо навчання та ознайомлення населення з основними правилами пожежної безпеки під час осінньо-зимового періоду. Разом з представниками правоохоронних органів, рятувальники відпрацьовують, так звані, „групи ризику” – неблагополучні родини, громадян, що зловживають спиртними напоями, також приділяють особливу увагу пенсіонерам та багатодітним родинам. До речі, саме в селах найбільший відсоток випадків загибелі людей на пожежах, що виникають через паління громадян у ліжку в нетверезому стані. Цьогоріч на пожежах вже загинуло четверо громадян, троє з яких внаслідок необережності під час куріння в ліжку. Буває так, що в хаті згоріли лише ліжко та постільні речі, а людина загинула від отруєння продуктами горіння. Справжні трагедії також трапляються через несправні печі та через порушення правил їх експлуатації: з цих причин виникають значні пожежі, а також чисельні випадки отруєння продуктами горіння, внаслідок яких гинуть цілі сім’ї.

З метою попередження пожеж та загибелі на них людей, 23 жовтня рятувальники Володимирецького району спільно з представниками місцевого самоврядування проведено комплексне відпрацювання Кідрівської сільської ради.

У ході спілкування з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах фахівці вкотре нагадували про суворе дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у побуті, роз’яснювали людям як уникнути лиха, роздавали відповідні листівки та пам’ятки із порадами як запобігти біді.

Щоб ефективніше вплинути на свідомість громадян, рятувальники наводили конкретні приклади пожеж та їх наслідків, що трапилися на території району, а також за згодою власників здійснювали огляд помешкань з метою виявлення наявних порушень пожежної безпеки з подальшим наданням консультативної допомоги відносно упередження пожеж або інших надзвичайних подій.

Під час рейду також зустрічались і поодинокі громадяни, які ведуть не досить здоровий спосіб життя, полюбляють палити у власній оселі у компанії «оковитої». Такі люди віднесені до «групи ризику» і з боку працівників сільської ради з ними проводиться відповідна робота.

Та це тільки одна із сторін тієї роботи, яку проводять рятувальники. Представники Держслужби з НС також є постійними гостями у місцевих навчальних закладах. В ході відпрацювання рейдова група завітала і місцевий дошкільний навчальний заклад «Веселка». Рятувальники розповіли дітям про правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, порядок дій у разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події. У ході спілкування з школярами особлива увага зверталася на формування у дітей навичок правильного та безпечного поводження під час осінньо-зимового періоду.

Також школярам роздали застережливі листівки із правилами безпечної життєдіяльності.

Подібні заходи, як у Володимирецькому районі, так і в області в цілому проводять систематично, особливо зараз, коли на вулиці похолодало і люди почали застосовувати, пічне та електричне опалення для обігріву власних осель.

Рятувальники проводять профілактичну роботу у селах Володимиреччини
 
Рятувальники проводять профілактичну роботу у селах Володимиреччини
 

Начальник 16-ої ДПРЧ

ГУ ДСНС у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.