HomeНовиниОфіційноПозачергова сесія: зміни до бюджету та реорганізація освітніх закладів

Позачергова сесія: зміни до бюджету та реорганізація освітніх закладів

( 0 Votes )

8 листопада пройшла 26 позачергова сесія районної ради, участь в якій взяли 44 депутати. На порядок денний було винесено 10 питань.

Зокрема, депутати затвердили зміни до районної програми земельних відносин на 2006-2015 роки, спричинені останніми змінами в земельному законодавстві; підтримали нову районну цільову соціальну програму підтримки сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, до 2016 року.

Наступним рішенням погодили базову мережу закладів культури в районі. Вона складається з 91 установи і буде занесена до бази даних Міністерства культури. До речі, у цей реєстр входить і Заболоттівський будинок культури, переданий ще на початку осені з балансу Володимирецького районного колегіуму (так званий другий корпус) на баланс Заболоттівської сільської ради. Формування штату відновленого СБК – прерогатива сільради.

Заступник голови районної ради Микола Мастій поінформував присутніх про план підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік (їх, до слова, погоджує Антимонопольний комітет України), і його одноголосно затвердили.

Далі районні депутати на вимогу прокуратури скасували рішення районної ради від 7 червня 2013 року за № 293, відповідно до якого частину приміщення редакції газети «Володимирецький вісник» було передано на баланс ТРК «Бурштиновий шлях». Оскільки діє мораторій на відчуження майна та приміщень редакцій, журналісти районки звернулися за допомогою до Національної спілки журналістів України. (На звернення до правоохоронних органів району редакція отримала тільки ввічливі поради звертатися до суду). НСЖУ направила відповідне клопотання в адміністрацію Президента, а вже звідти подання було передане в генеральну прокуратуру. Після перевірки фактів і зявився відповідний припис прокурорського реагування, вимоги якого районні депутати задовольнили.

Наступним питанням були зміни до районного бюджету, про суть і деталі яких доповідала начальник фінансового управління Олена Шикало. Зокрема, було прийнято рішення про субвенцію з Берестівського сільського бюджету на розвиток дошкільної освіти в сумі 458,9 тис. грн. в загальний фонд районного бюджету. Вищезазначені кошти планувалися на реконструкцію дитсадка у селі і не були освоєні у зв’язку із змінами в будівельному законодавстві, яке регламентує будівництво і ремонти таких об’єктів. Також присутніх було поінформовано про зменшення державних субвенцій на виплату соцдопомог жителям району на 8 млн. грн.

Наступні три питання стосувалися освітянської галузі. Відтак депутати прийняли рішення про передачу шкільного автобуса Каноницької школи на баланс Володимирецького міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Причина банальна: водій автобуса звільнився ще навесні, бажаючих на його місце не виявилося, і машина просто простоювала в гаражі. Далі депутати надали згоду на передачу приміщення дитсадка № 3 на 40 діток (був закріплений за колегіумом) на баланс Володимирецького навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» (школа №3); а також надали згоду на списання аварійного приміщення будинку-інтернату, яке пустує. Також було прийнято рішення про реорганізацію Бишляцької ЗОШ І-ІІ ступенів, Красносільської та Малотелковицької ЗОШ І-ІІІ ступенів в однойменні навчально-виховні комплекси типу «школа-садок».

І наостанок у «Різному» було заслухано інформацію заступника голови постійної депутатської комісії з питань охорони здоровя, соціального захисту населення, гуманітарної політики, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Ярослава Березюка на запит депутата районної ради Михайла Льоди щодо зменшення кількості учнів у музичній школі. Факти не підтвердилися: кількість учнів зростає, а не зменшується. А на запитання депутата Олександра Бобрика чи не стала дана перевірка причиною звільнення керівника музшколи було озвучено, що це не взаємопов’язані речі; звільнення ж директора відбулося за згодою сторін.
 
Сергій СКІБЧИК
 
 

У вас недостатньо прав для коментування.