HomeНовиниОфіційноЖертвам голодомору присвячено

Жертвам голодомору присвячено

( 0 Votes )

У Рівному писатимуть «Послання пам’яті» до нащадків, які вшановуватимуть соті роковини Голодомору в Україні У вівторок, 19 листопада, о 15:00 на Майдані Незалежності пройшла акція «Послання пам’яті», яка стала складовою загальнонаціонального вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

Напередодні 80-ої річниці Голодомору громадські активісти запропонують всім охочим залишити своє послання до людей, що через двадцять років вшановуватимуть соті роковини трагедії Голодомору.

Як відомо, цього року відзначають 80-і роковини Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Аналогічні акції уже відбулися в інших містах України, зокрема у Києві, Львові, Черкасах, Луцьку, Івано-Франківську, Миколаєві, Полтаві, Запоріжжі та Сумах. Усі послання буде передано в столицю, де їх символічно об’єднають 23 листопада в Українському Домі. В День пам’яті жертв Голодомору їх можна буде побачити під час жалобних заходів на пагорбі біля Національного музею «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні».

Акція відбудеться в рамках кампанії, організованої Громадським комітетом пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. Напередодні Комітет звернувся до територіальних громад з проханням написати послання до нащадків, яким випаде обов’язок вшановувати соті роковини трагедії. Таке прохання отримали усі села та міста України, представники яких привезуть листи до Києва 23 листопада. Послання зі всієї України стануть сторінками нового тому Національної книги пам’яті.

(Вл. інф.) 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.