HomeНовиниОфіційноВ районі створюють громадське формування по охороні порядку

В районі створюють громадське формування по охороні порядку

( 0 Votes )

У Володимирецькому районі створюють громадське формування по охороні порядкуВзаємодія органів внутрішніх справ з населенням, відродження діяльності добровільних народних дружин та громадських формувань, які беруть участь в охороні громадського порядку, профілактиці правопорушень, на сьогоднішній день є дуже актуальними.

Верховною Радою був прийнятий Закон України від 22 червня 2000 року "Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону", який повністю врегулював всі відносини в сфері участі громадян в забезпеченні правопорядку.

                На даний час на території Володимирецького району діє лише одне громадське формування з охорони громадського порядку. Це «Рафалівське громадське формування з охорони громадського порядку», яке розпочало свою діяльність у 2002 році і нараховує 11 членів.

Керівником цієї «дружини» є колишній працівник органів внутрішніх справ Сергій Бондар. Разом із ним виходять на чергування Петро Лавренчук, Роман Лавренчук, Станіслав Бондар, Віктор Килюх, Сергій Решетицький, Дмитро Васьковець, Микола Головач, Валерій Бірюк, Валерій Безушко та Петро Першута. Вони допомагають дільничному у забезпеченні правопорядку в Рафалівці, відтак у селищі стан оперативної обстановки задовільний. За участю вищевказаних членів ГФ ряд осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності.

                Зараз триває процес створення єдиного громадського формування з охорони громадського порядку, яке діятиме по всій території Володимирецького району. Кожна сільська рада разом із дільничними інспекторами міліції, які їх обслуговують, мають підібрати відповідних кандидатів у члени новоствореного громадського формування. Згодом їх оформлять громадськими помічниками ДІМ і залучатимуть до проведення індивідуально-профілактичної роботи та іншої дієвої допомоги у профілактиці правопорушень і боротьбі із злочинністю.

Відповідно до ст. 18 Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону”, за активну участь у забезпеченні охорони громадського порядку громадські помічники заохочуються органами внутрішніх справ, іншими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування шляхом оголошення подяки, видачі цінного подарунка чи грошової винагороди. Крім того, підприємства, установи і організації, на яких працюють громадські помічники, за поданням керівних органів внутрішніх справ можуть надавати їм пільгові путівки до санаторію або будинку відпочинку, додаткову оплачувану відпустку терміном до 5 днів та інші види заохочення і пільги, визначені зборами трудового колективу, за рахунок власних коштів.                

    Отже, громадські помічники – це відображення довіри громадськості до роботи міліції та участь населення у профілактиці злочинності та правопорушень на місцях.

Ірина Ляшук,

старший інспектор по роботі з

населенням та громадськими формуваннями

Кузнецовського МВ УМВС України

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.