HomeНовиниОфіційноІнформує реєстраційна служба

Інформує реєстраційна служба

( 0 Votes )

З 1 січня 2014 року набрали чинності зміни до Закону України «Про державну реєстрацію прав  на нерухоме майно та їх обтяжень». Відповідно до них, державна реєстрація прав проводиться у строк, що не перевищує п’яти робочих днів  з дня надходження до реєстраційної служби заяви про таку реєстрацію та документів, необхідних для її проведення (крім випадків державної реєстрації обтяжень).

Державна реєстрація права власності (надання відмови в ній) на підприємство як єдиний майновий комплекс та в разі, якщо їй передує видача свідоцтва про право власності на нерухоме майно, проводиться у строк, що не перевищує чотирнадцяти робочих днів.

Таким чином, з 1 січня:

-          державна реєстрація права власності та речових прав проводиться у строк, що не перевищує п’яти робочих днів;

-          державна реєстрація обтяжень та іпотек проводиться в день надходження заяви;

-          державна реєстрація права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс проводиться у строк, що не перевищує чотирнадцяти робочих днів.

Водночас слід звернути увагу на те, що відповідно до  Цивільного кодексу  акти цивільного законодавства регулюють відносини, які виникли з дня набрання ними чинності. Якщо цивільні відносини виникли раніше і регулювалися актом цивільного законодавства, який втратив чинність, новий акт цивільного законодавства застосовується до прав та обов’язків, що виникли з моменту набрання ним чинності. Тобто, якщо заява про державну реєстрацію прав зареєстрована в базі даних про реєстрацію заяв і запитів до 1 січня 2014 року, розгляд такої заяви здійснюється у строк, що не перевищує чотирнадцяти робочих днів.

Юрій Коцяк, начальник  управління юстиції

Тетяна ШУРКО, начальник реєстраційної служби

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.