HomeНовиниОфіційноЗаява голови Рівненської ОДА Василя Берташа про останні події на Рівненщині

Заява голови Рівненської ОДА Василя Берташа про останні події на Рівненщині

( 0 Votes )

Голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ, який упродовж останніх днів перебував у відпустці, оприлюднив заяву щодо подій на Рівненщин. іОсь текст заяви, оприлюдненої на сайті Рівненської обласної державної телерадіокомпанії:

"Дорогі земляки!

Від самого початку політичного протистояння в країні я неодноразово озвучував вам свою позицію і як керівник області, і як людина.

Я разом з Вами засудив побиття студентів на майдані у Києві, разом з журналістами звертався до генпрокуратури щодо розслідувань побиття працівників ЗМІ, які постраждали, висвітлюючи конфлікт у столиці. І я обурений тим, що у протистоянні на Грушевського гинуть люди.

Я обіцяв вам, дорогі земляки, що такі події, які відбуваються у столиці, на Рівненщині не повторяться. І я дотримую свого слова. Бо мені не байдуже чим завтра житиме наша область. Адже я тут народився і виріс. І до сьогодні робив усе можливе, аби ми пишалися нашою Рівненщиною. Аби тут будувалися нові школи, відкривалися дитячі садки та медичні заклади і кожен пільговик, а таких в області половина, отримував гарантовану йому державою допомогу та підтримку.

Я обіцяв вам, що усі мирні протестні акції в області будуть закінчуватися мирно. І я дотримав свого слова. Моя позиція не змінилася. Так повинно бути і так буде надалі, якщо всі, я наголошую - усі учасники політичного протистояння, будуть дотримуватися Закону. Бо там, де закінчується закон – починається хаос. Сьогодні захоплюються адміністративні будівлі, а це в подальшому паралізує життєдіяльність області. Люди не отримають соціальні допомоги, заробітні плати, пенсії та стипендії.

А швидка допомога та пожежна не зможуть виїхати, аби врятувати чиєсь життя, бо не буде пального, або ж дороги будуть занесені снігом.

Тому я прошу усіх, і в першу чергу політичних опонентів, до мирного діалогу. Прошу не порушувати закон та поважати права і свободи інших людей, тих, хто живе поза майданами.

Вірю у вашу мудрість, дорогі земляки. Не піддавайтеся на провокації. Хай Бог береже усіх нас і Україну!"

Нагадаємо, що 23 січня, під час перебування Василя Берташа у відпустці, мітингувальники захопили перший поверх будівлі Рівненської облдержадміністрації та звели біля входу до неї барикаду. Нині тут щодня відбуваються Народні віча. На вимогу мітингувальників, 23 січня виконувач обов’язків голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко заявив, що він разом із двома заступниками (Володимиром Новаком та Світланою Сад) готові написати заяви про звільнення. Проте для вступу у силу такого рішення потрібно, щоб заяву підписав голова Рівненської облдержадміністрації.

Тим часом удень 26 січня під стінами Рівненської облдержадміністрації заплановане проведення Народного віча, ініціатори якого прагнуть проголосити створення у Рівненській області Народної ради. Нині вони збирають до її складу депутатів Рівненської обласної ради - поки що, станом на вечір 25 січня, організатори говорять про підтримку 31 депутата, натомість загалом у облраді зараз 78 народних обранців.

Джерело: OGO.UA

 

У вас недостатньо прав для коментування.