HomeНовиниОфіційноНа позачерговій сесії затвердили бюджет Володимирецького району

На позачерговій сесії затвердили бюджет Володимирецького району

( 0 Votes )

31 січня відбулось засідання двадцять шостої позачергової сесії Володимирецької районної ради шостого скликання. На розгляд депутатів (їх прибуло 44 із 64 обраних) було винесено 13 питань порядку денного, що стосувались вирішення різноманітних проблем життєдіяльності територіальних громад району.

Усі питання були детально опрацьовані на засіданні президії районної ради.

Зокрема, депутати проголосували за зміни до програми електрифікації новозбудованих вулиць сільських населених пунктів району на період до 2015 року (доповідав Олександр Марковець – в. о. начальника управління будівництва, надзвичайних ситуацій та житлово-комунального господарства райдержадміністрації; затвердили оплату відрядних депутатам районної ради шостого скликання у 2014 році; надали згоду на передачу шкільних автобусів на баланс Володимирецького міжшкільного навчально-виробничого комбінатуоповідач Анатолій Рижий, начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, зазначив, що це дасть змогу централізовано закуповувати запчастини та утримувати у штаті механіків по випуску і ремонту транспортних засобів).

Також було прийнято пакет рішень, які стосувалися бюджету району на 2014 рік, обсяг доходів якого затверджено у сумі 381 мільйон 532 тисячі 600 гривень; видатки затверджено у тій же сумі, без дефіциту (доповідала Олена Шикало – начальник фінансового управління райдержадміністрації). Олена Єгорівна також поінформувала депутатів, що на реалізацію проекту «Бурштиновий шлях» (однойменний інноваційний туристичний проект етно-тур-фест, який уже вчетверте проходитиме в районі) в нинішньому році з державного бюджету виділено 460 тисяч гривень. Було затверджено також технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок площею 5,5 і 24,7 га, які передані в оренду дочірньому підприємству «Регіон-Інвест» для розробки кар’єру базальтів на території Полицької сільської ради. 

Також депутати погодили встановлення (зміни) меж сіл Красносілля та Зелене на території Красносільської сільської ради; надали дозвіл на реорганізацію Рафалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Рафалівського НВК «ЗОШ І ступеня – ДНЗ» у нову юридичну особу: Рафалівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»; затвердили в новій редакції статут Володимирецького міжшкільного навчально-виробничого комбінату та погодили передачу майна з балансу КЗ «Володимирецька ЦРЛ» на баланс Володимирецького районного центру первинної медико-санітарної допомоги (з 1 січня 2014 року Володимирецький центри ПМСД працює як окрема юридична особа).

У різному голова ради Василь Ковенько озвучив інформацію про оскарження прокуратурою району звернення депутатів райради до президента про відставку Уряду, прийнятого на попередній позачерговій сесії.

 



Депутати продемонстрували небувалу одностайність щодо розгляду та прийняття рішень з усіх питань.

 

«Як ви оцінюєте сесійну роботу?» – з таким питанням ми звернулися після сесії до керівників району.

 

Володимир ТКАЧУК, голова РДА:

– Дуже високо. Завдяки тому, що робота Володимирецької районної ради основана на конструктивному діалозі та пошуках компромісів, на сесіях ми з депутатами завжди знаходимо порозуміння та приймаємо виважені рішення, основані не на політичних амбіціях, а на фаховому аналізі кожної галузі життя. А це саме те, що сьогодні нам найбільше потрібне.

Владно-опозиційне протистояння, наслідком якого стала суспільно-політична криза в державі, мабуть, не вирішиться найближчими місяцями. Не загострюючи цей конфлікт на Володимиреччині, ми стараємося по максимуму прислухатися до волі громади, враховувати кожну думку, яка принесе користь нашому краю.

У ці непрості часи доля країни вирішується на верхах. А місцева влада має просто виконувати  свої функції і завдання на місцях: фінансувати відповідні програми, забезпечувати виплату заробітної плати бюджетникам, дбати, щоб не було проблем із опаленням шкіл, лікарень та паливом для карет швидкої допомоги. Щоб у випадку природної стихії, попри всі політичні бурі, ми зуміли забезпечити проїзд нашими дорогами і оперативно відновити електропостачання – ось чого від нас чекають люди.

Нам сподіватися ні на кого, тому основне завдання – забезпечувати нормальну життєдіяльність у районі. Бо справжню оцінку діяльності місцевої влади на Володимиреччині поставлять не політики, а прості люди. І час…

 

Василь Ковенько, голова райради:

– Депутати Володимирецької районної ради – помірковані політики і справжні громадяни своєї країни. У цьому пересвідчуюся постійно.

Попри всі емоції і політичні баталії, в нас у районі гору бере здоровий глузд і виважений підхід до вирішення будь-яких питань. При такій колективній роботі, яка у нас склалася роками, спільний інтерес громади завжди бере гору над особистими амбіціями обранця. Завдяки такому підходу маємо збалансований бюджет і реальне фінансування основних програм і галузей. Попри певні економічні негаразди, можемо дозволити в районі модернізацію медичної і освітньої галузі, – і люди бачать, що ці реформи робляться не для галочки, і це поступово знаходить належну оцінку в людей.

Це все та багато іншого, непомітного на перший погляд пересічній людині, – результати командної роботи депутатів районної ради, райдержадміністрації, фахівців в галузях економіки, освіти, медицини, культури, будівництва і місцевих громад. Поряд з цим в районній раді обговорюються питання і виникають дискусії з приводу суспільно-політичних подій, що відбуваються в державі. Зокрема, депутати районної ради звернулися до Президента України та Верховної Ради з власним баченням шляхів розв’язання тієї непростої ситуації, яка сьогодні турбує всіх. Сьогодні вже формується новий уряд, отже, влада прислухається до народу.

Але в переговорному процесі не має бути мови ультиматумів: про все треба сідати і домовлятися. І коли громада села, скажімо, підготує звернення через депутата свого округу до районної ради з описом проблеми і своїм баченням її вирішення, – повірте, це матиме більший результат, аніж мітинг під стінами адмінприміщень. Тому давайте працювати і надалі так, щоб кожен житель району  відчув результат спільної праці, виваженої, злагодженої діяльності, мотивованої бажанням створити пристойні умови для кожного жителя нашого краю і в цілому  держави.

 

(За матеріалами сайту Володимирецької районної ради).

Фото Сергія СКІБЧИКА.

Матеріали по темі:

 
 

У вас недостатньо прав для коментування.