HomeНовиниОфіційноРівненська облрада - єдиний легітимний орган влади Рівненщини

Рівненська облрада - єдиний легітимний орган влади Рівненщини

( 0 Votes )

 

Депутати обласної ради одноголосно проголосували за проведення дострокових президентських та парламентських виборів, та заявили, що обласна рада на сьогодні є єдиним легітимним органом влади, який бере на себе всю повноту відповідальності забезпечення життєдіяльності територіальних громад області

                Сьогодні, на початку роботи третього пленарного засідання обласної ради, депутат Павлюк С.І. зачитав заяву депутатської групи «Рівненщина» в обласній раді, яку одноголосно підтримали всі 52 присутні на засіданні депутати. Таким чином ця заява стала рішенням обласної ради.

Надаємо текст заяви повністю:

Суспільно-політична ситуація в Україні на сьогодні має всі ознаки не тільки політичної кризи, а й повномасштабної кризи державного управління.

Причиною цього безладу були і залишаються системні антиконституційні дії центральних органів державної влади в Україні, спрямовані проти свобод, безпеки та життя громадян.

Жорстоке побиття спецпідрозділом "Беркут" мирного зібрання студентів  на Майдані Незалежності, провокації влади і тортури мітингувальників на Банковій,  щоденні знущання над учасниками мирних протестів, застосування силовиками вогнепальної зброї і гранат та цільові постріли ураження на вулиці Грушевського невпинно  вели до ескалації конфлікту між владою і народом.

Бандитські за своїм характером каральні акції так званих правоохоронців та потурання їх свавіллю з боку вищих посадових осіб держави призвели
18 лютого та сьогодні 20 лютого 2014 року до десятків убитих та сотень важкопоранених і скалічених українських громадян.

Прокуратура України не забезпечує дотримання законодавства щодо дотримання і прав і свобод громадян України, а виконує чисто обвинувальні функції.

Суди України при розгляді справ протистувальників по всій Україні виносять однотипні обвинувальні висновки.

Проявом владного цинізму стало  оголошення керівником Служби Безпеки України про проведення антитерористичної операції, що по суті означає відкритий терор цього відомства проти українського народу.

Президент України перестав бути гарантом Конституції України.

Безвідповідальні дії керівництва держави  ведуть до громадянської війни в Україні.

Висловлюємо свій осуд всім ганебним діям центральних органів державної влади.

Вимагаємо:

-                           негайного і повного припинення будь яких силових акцій проти українських громадян на всій території України та виведення з Києва всіх підрозділів «Беркуту» та внутрішніх військ.

-                           проведення дострокових президентських та парламентських виборів.

Заявляємо, що на цей період єдиним легітимним органом влади який бере на себе всю повноту відповідальності забезпечення життєдіяльності територіальних громад області є обласна рада Рівненської області та її президія з широким залученням повноважних представників громадськості.

 http://www.oblrada.rv.ua/

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.