HomeНовиниОфіційноШтраф за порушення ПДД сплачуйте уважно та вчасно - ДАІ

Штраф за порушення ПДД сплачуйте уважно та вчасно - ДАІ

( 0 Votes )

Водіям краще ніколи не потрапляти у ситуації, коли вони порушують правила дорожнього руху. Інспекторів ДАІ, прямий обов`язок  виявляти порушення  - обов`язково складуть на порушника адміністративний протокол, та винесуть постанову на сплату штрафу.

Коли інспектор, в присутності водія, заповняє адміністративний протокол, та виносить постанову по справі про адміністративне правопорушення, то досить часто можна бачити округлені очі порушника. Справа в тому, що в нижній частині бланку постанови йдеться про те, що штраф необхідно сплатити у 15-денний термін, по закінченні якого сума штрафу зростає вдвічі. І коли інспектор заповняє цей пункт постанови, то вказує прописними буквами якою саме буде сума штрафу через 15 днів. Неуважний водій-порушник, як правило, м`яко кажучи дивується і обурюється. Лише після пояснень інспектора ДПС ДАІ, про тонкощі адміністративної практики, у порушника відлягає від серця і він заспокоюється, розуміючи, що перспектива несвоєчасної оплати штрафу за порушення правил дорожнього руху дорожча рівно вдвічі. Отримавши штраф, пунктуальні порушники ПДР, як правило, завжди вкладаються в терміни та вчасно оплачують свої штрафи.

Однак, відомі випадки коли порушник, отримавши постанову інспектора ДАІ, так поспішає сплатити штраф, що не розібравшись з сумою штрафних санкцій та неуважно прочитавши постанову, сплачує в касу банку подвійну суму, котра вказана в нижній частині постанови інспектора ДАІ. В такому випадку повернути переплачені кошти можна, але доведеться, як кажуть, трохи побігати. Словом, проблематично. Тож, коли вже ви порушили правила дорожнього руху та отримали постанову про адміністративне правопорушення – уважно з нею ознайомтесь та уточніть суму штрафу та процедуру його сплати у інспектора, котрий його виписав.

Та кращий спосіб уникнути неприємностей – не створювати їх. Строго дотримуючись правил дорожнього руху ви не тільки бережете своє здоров`я а й кошти.

Володимир Чишейко,

інспектор ВДАІ Кузнецовського МВ

УМВС  України в  Рівненській області

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.