HomeНовиниОфіційноУвага! Вводиться заборона на лов риби

Увага! Вводиться заборона на лов риби

( 0 Votes )

Навесні починається нерест. Згідно Правил любительського та спортивного рибальства на час ходу риби на нерест і на період ікрометання заборонено промислове та любительське рибальство, а також добування водних біоресурсів. Визначено термін заборони на лов (добування) водних біоресурсів у такі строки:

- з 1 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;

- з 1 квітня по 10 червня – на озерах, водосховищах інших водоймах;

- з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок.

Лов (добування) раків у водних об’єктах в період виношування ікри, личинок, першої та другої линьок з 1 квітня по 30 червня; з 20 серпня по 30 вересня.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства дозволяється любительське рибальство на водоймах загального користування та водоймах, закріплених за товариствами рибалок-любителів, з берега за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком, або спінінгом. Нерестовищами вважаються мілководні, зарослі м’якою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки на річках, озерах, водосховищах та інших водоймах.

Громадянам та організаціям забороняється користування та пересування плавзасобами в межах нерестовищ, крім суден спеціально уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів.

У разі грубих порушень правил рибальства (ловлі сітями, електрострумом, острогами, отруйними речовинами тощо) винних будуть притягувати до суворої адміністративної та кримінальної відповідальності.

Світлана СИТНИК,

начальник відділу агропромислового розвитку

Анатолій СКІБЧИК,

державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Рівненської області.

 

У вас недостатньо прав для коментування.