HomeНовиниОфіційноЗдайте зброю добровільно !

Здайте зброю добровільно !

( 0 Votes )

       Всім добре відомо, якими небезпечними в обігу предметами є вогнепальна та холодна зброя, боєприпаси, вибухівка. Їх використанням можна заподіяти шкоду життю та здоров’ю людей, майну, тощо. Тільки в Україні з їх використанням щороку вчиняються сотні тяжких злочинів. Крім того, саме їх незаконне зберігання, носіння, придбання, виготовлення, ремонт та збут є кримінальним правопорушенням, за яке Кримінальним Кодексом України передбачене покарання – до 5-ти років позбавлення волі.

Боротьба з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин є одним з найважливіших напрямків діяльності правоохоронних органів країни. Адже вилучення зброї з незаконного обігу дає змогу попередити інші злочини.

Протягом травня місяця поточного року на території України проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин, метою якого є покращення оперативної обстановки, запобігання злочинам, вчиненим із застосуванням зброї і вибухових пристроїв, виявлення каналів незаконного обігу і крадіжок вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин. Про те одних тільки зусиль правоохоронних органів в цьому напрямку не достатньо. Як і в інших напрямках роботи, ми розраховуємо на допомогу громадян і в цій справі.

Якщо в когось є будь-яка інформація щодо незаконного обігу зброї, боєприпасів, вибухових речовин, просимо Вас звертатись до дільничних інспекторів міліції, які обслуговують територію, на якій Ви проживаєте, інспекторів дозвільної системи чи будь –яких інших працівників Кузнецовського МВ УМВС безпосередньо чи за телефонами: 2-10-02, 2-18-02, конфіденційність гарантується.

В разі, якщо незаконні зброя, боєприпаси чи вибухові речовини є у Вас, то просимо здати їх в міліцію добровільно, адже на підставі ч.3 ст.263 Кримінального Кодексу України особа, яка незаконно зберігала зброю, боєприпаси та вибухові речовини звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона їх добровільно здала органам влади. Крім того, власники незаконних мисливських рушниць, газової чи холодної зброї можуть зареєструвати цю зброю на себе, оформивши документи на неї в дозвільній системі міськвідділу (тел. 2-18-02).

Старший інспектор по РН та ГФ

Кузнецовського МВ УМВС України в

Рівненській області                                                                                       І.М.Ляшук

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.