HomeНовиниОфіційноВсі райони Рівненщини отримали нові "швидкі"

Всі райони Рівненщини отримали нові "швидкі"

( 0 Votes )

5 червня у Рівному на базі Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф було введено в експлуатацію 26 нових машин «Швидкої допомоги». Ці автомобілі, закуплені у минулому році за кошти Державного бюджету відповідно до програми Уряду, надійшли в область весною цього року.

Сучасні «швидкі» обладнані всім необхідним для надання кваліфікованої допомоги хворому під час транспортування його до медзакладу. Зокрема, реанімобілі мають кардіомонітори, дефібрилятори, апарати для штучної вентиляції легень та інфозоматори.

Як зазначив Віктор Касянчук, головний лікар КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» РОР, в таких авто є електрокардіографи та дефібрилятори, а також вони оснащені кардіомоніторами і дифібриляторами. Найважливіше завдання для кардіореанімаційної бригади - зберегти життя хворого з підозрою на інфаркт міокарда по дорозі до лікарні. У перші хвилини такому хворому треба проводити тромболізис, тобто вводити препарати, що розчиняють кров’яний згусток. Наявність саме такого медобладнання, як  електрокардіограф і дефібрилятор, надає можливість кваліфікованої допомоги ще на догоспітальному етапі. А це – ще один шанс врятувати життя людини.

Цього ж дня працівники станцій і підстанцій швидкої допомоги області також отримали консультації від фахівців з обслуговування медобладнання. Так, інженери продемонстрували, як працює стандартний набір якісного обладнання провідних європейських виробників, яким оснащені отримані «швидкі».

При розподілі нових карет «Швидкої допомоги» враховувалася зношеність вже існуючого автопарку, кваліфікаційний рівень медперсоналу та кількість населення, яке обслуговує станція чи підстанція. Зокрема, на Рівненській станції екстреної  меддопомоги буде працювати дев’ять нових карет, з яких чотири – це реанімобілі. Три «швидкі» спрямовано на Дубенську станцію, а дві - на Острозьку підстанцію. Решта закладів отримають по одній.

Голова обласної адміністрації Сергій Рибачок вручив ключі від авто головним лікарям станцій та підстанцій. «Таким чином, всі райони області забезпечені новими машинами. На сьогодні в область надійшло 26 нових машин із 38 запланованих. Це дозволило оновити автопарк швидких. Вони оснащені сучасним обладнанням, на якому працюватимуть кваліфіковані спеціалісти», - наголосив Сергій Рибачок.

Окрім того, позитивно вирішується питання щодо забезпечення швидких пальним. Так, депутати обласної ради прийняли рішення про виділення додатково для цього майже 2 мільйонів гривень, що також сприятиме стабільній роботі медичної служби.

Довідково: Нині на Рівненщині функціонує  3 станції екстреної медичної допомоги (Рівне, Дубно та Сарни), 17 підстанцій і 30 пунктів постійного базування медичних бригад. У Рівному координує роботу всіх структур КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» РОР. Загалом в області діє 90 бригад екстреної швидкої медичної допомоги.  У І кварталі ц.р. за швидкою медичною допомогою звернулося майже 99 тисяч краян.

 

Прес-служба Рівненської ОДА
 

У вас недостатньо прав для коментування.