HomeНовиниОфіційноУвага! Триває операція «МАК»!

Увага! Триває операція «МАК»!

( 0 Votes )

Профілактичні заходи виявлення посіві та випадків розповсюдження снодійного маку триватимуть до 26 вересня 2014 року. Мета виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель.

Працівники Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області попереджають мешканців Володимирецького району, що законодавством передбачено адміністративна та кримінальна відповідальність за незаконне вирощування нарковмісних рослин.

Так, відповідно до чинного законодавства передбачена адміністративна відповідальність за порушення вимог статті 106-2 (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

Відповідно до вимог статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Згідно з вимогами частини 2 статті 310 КК України, за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один із злочинів пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин, караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

У разі виявлення незаконного вирощування нарковмісних рослин чи посівів на присадибних ділянках маку, дикоростучих кущів конопель просимо громадян телефонувати на лінію «102» чи звертатись до дільничного інспектора міліції, який обслуговує Ваше село чи селище.

Ірина ЛЯШУК, ст.інспектор по РН та ГФ Кузнецовського МВ
 

У вас недостатньо прав для коментування.