HomeНовиниОфіційноПіклуйтеся про пенсію вже сьогодні!

Піклуйтеся про пенсію вже сьогодні!

( 0 Votes )

    Як набути страховий стаж, якщо ви офіційно не працевлаштовані? Наразі ця тема є актуальною тому, що коли  у вас відсутні 15 років страхового стажу  призначити пенсію за віком, по інвалідності та  по втраті годувальника неможливо. Ми, працівники управління Пенсійного фонду України, вважаємо своїм прямим обов’язком привернути увагу до цієї  проблеми.

Як правило, до нас звертаються ті громадяни, які вважають, що настав час для призначення пенсії. Та трапляються випадки, коли людина звертається за призначенням пенсії, а в неї недостатня кількість років для необхідного страхового стажу. Дуже прикро, тому що призначення пенсії у цьому випадку неможливе. Добре, якщо особа забезпечена і може однією сумою сплатити внески за недостатній період, а якщо ні? Кожен свідомий громадянин має розуміти - про своє майбутнє треба дбати з молодого віку. У наш час дуже важко офіційно працевлаштуватись, але  в нашому районі є можливість  заробляти. Ні для кого не секрет, що більшість працездатного населення знаходить собі заробіток самостійно: люди видобувають бурштин, збирають ягоди та гриби. Усі знають, що таким способом можна заробити чималі кошти, і це добре, адже зростає добробут сім’ї та  родини. Та ми повинні усвідомити, що нелегальна робота дає лише тимчасові заробітки і позбавляє вас та вашу сім’ю соціального захисту. Але, якщо ви заробляєте хороші гроші, то чому б не замислитися вже сьогодні про те, як набути страховий стаж?    

Цю проблему вирішити просто. Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо добровільної  сплати єдиного внеску” від 04.04.2013 №184, згідно якого, кожен бажаючий може укласти договір щодо добровільної участі в системі загальнообов’язкового пенсійного страхування терміном щонайменше на рік, як про минулу так і про майбутню сплату. Це реальний шанс для молоді законно набувати  страховий стаж та достойно забезпечити своє майбутнє . 

     Для цього потрібно звернутися в Володимирецьке відділення Кузнецовської ОДПІ, якому з жовтня минулого року передано функції з адміністрування єдиного внеску. Там вас ознайомлять з переліком потрібних документів для укладання договору. 

Уклавши договір про добровільне страхування ви матимете змогу в  будь-який зручний для вас час проводити оплату у будь-якому відділенні банку нашого району. Враховуючи досвід нашої роботи, хочемо відзначити, що для людини, яка  не має жодного року страхового стажу  буде доступніше та простіше  сплачувати внески помісячно.

     Ми звертаємося до усіх жителів нашого району: не зволікайте з укладанням угод, подумайте про майбутнє своє та своїх рідних уже сьогодні!

Марина   Котлярова,

заступник начальника управління Пенсійного фонду України у

Володимирецькому районі                                           

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.