HomeНовиниОфіційноСертифікат на життя

Сертифікат на життя

( 0 Votes )

Через неоголошену війну на Сході України всі ми розуміємо, що наша армія потребує допомоги від нас, звичайних громадян своєї країни. Ні для кого також не є секретом стан озброєння та обмундирування наших хлопців на «фактично війні», як люблять казати політики. «Фактично війна» забрала сотні життів військових, мирного населення.

Завдяки ЗМІ ми хоч приблизно знаємо, що відбувається у зоні конфлікту, маємо змогу побачити як живуть наші солдати. А от подивившись на убогість забезпечення нашої армії технікою, засобами бронезахисту порівняно з іншими арміями світу, стає страшно, адже складається враження, що виживає вона лише на «голому» ентузіазмі. Тому держава шукає усі можливі шляхи допомоги армії у цей складний період та залучає вільні кошти громадян, звичайно ж, на добровільній основі.

– Саме з цією метою Ощадбанк увів в обіг казначейські зобов’язання «Військові», які дають змогу кожному українцеві допомогти армії, – розповідає керуючий Володимирецьким районним відділенням Ощадбанку Сергій Олександрович Дуляницький.

– Випуск казначейських зобов’язань здійснює Міністерство фінансів України, строк їх обігу – 2 роки, з виплатою доходу у 7% річних. Номінальна вартість – 1000 гривень, кожен сертифікат містить 4 купони, розмір доходу за одним становить 35 гривень, ця сума є фіксованою. Дата погашення казначейського зобов’язання – після 18 травня 2016 року. Продаж, виплата доходу та погашення здійснюється у національній валюті у готівковій або безготівковій формі. Ставка доходності не є найвищою, але, враховуючи, що держава повертатиме «позичені» гроші, пропозиція непогана. До того ж метою є допомога нашій армії та поповнення бюджету. Наразі тільки Ощадбанк є єдиним оператором «Військових». У день випуску казначейські зобов'язання розміщуються за номінальною вартістю. Для забезпечення однакового рівня доходності для покупців казначейських зобов'язань вартість їх продажу збільшується залежно від дати продажу.

 

 

Ми намагаємося пояснити людям, що таке тимчасове залучення вільних коштів нашій країні зараз дуже б допомогло. Сертифікати купують, але на жаль, частіше за все, доводиться чути: «Вже здавали гроші на бронежилети, каски і т. д.» Що робити у такій ситуації? Сподіватися, що до когось таки ми достукаємося.

«Підтримай свою армію сьогодні, аби завтра не годувати чужу!» – саме ці слова є ключовими у контексті усієї кампанії «Військових». І для кожного українця є ділом честі допомогти своїй армії, що б це не було. Не важливо, яким чином, важливо, що ви це зробили. Кожен із нас має право висловити власну думку, і найчастіше люди не довіряють подібним акціям. Ось, до прикладу, моя знайома, почувши розповідь про ці сертифікати лиш розсміялася, сказавши, що людей все рівно пограбують, і «де гарантії, що гроші мені взагалі повернуть?». Намагаючись змінити її ставлення до державного «папірця», я лиш зрозуміла, що цей скептицизм навіяний довгими роками обманів «попередників і сучасників». Але саме завдяки ось такому папірцеві чиєсь життя буде врятоване.

Ще 21 травня поточного року було випущено у обіг 100 000 екземплярів сертифікатів. Скільки з них уже придбано – невідомо. Можливо, саме від цих грошей залежатиме життя одного з наших солдатів. Життя того, хто жертвує собою, аби захистити нас, стати муром на кордоні або йти у бій з ворогом. Того, який не дає ворожим силам прорватися ще далі на українські землі та шматувати наші життя та життя наших рідних. Того, хто є вашим братом, сином, батьком.

Анна ЛОГВИНЕНКО.

Фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.