HomeНовиниОфіційноЗвернення лісівників Володимиреччини

Звернення лісівників Володимиреччини

( 0 Votes )

У ці спекотні літні дні колектив державного підприємства «Володимирецьке лісове господарство» звертається до громадян району з проханням,  перебуваючи в лісі, суворо дотримуватись «Правил пожежної безпеки в лісах України» і при необхідності особисто стати на сторожі зелених багатств нашого краю.

Слід відмітити, що підготовка до охорони лісів від пожеж у 2014 році розпочалася ще з грудня 2013 року, як тільки закінчився пожежонебезпечний період. Вже тоді працівники державної лісової охорони ДП «Володимирецький лісгосп» почали профілактичні ремонти протипожежної техніки та реманенту, ремонти та доукомплектування лісових пожежних станцій лісгоспу та пунктів зосередження пожежного інвентарю в лісництвах.

З метою попередження виникнення лісових пожеж та розповсюдження їх на великі території, з настанням пожежонебезпечного періоду працівниками державної лісової охорони підприємства здійснено комплекс профілактичних та попереджувальних заходів. Було влаштовано 783 кілометрів мінералізованих смуг, догляд за існуючими проведено на 1351 кілометрі. Здійснено ремонт доріг протипожежного значення протяжністю 8 км., перекрито 120 позапланових доріг, що ведуть в лісові масиви; вздовж доріг встановлено  аншлаги на протипожежну тематику. Ця робота продовжується і зараз. 

Водночас, з метою попередження виникнення лісових пожеж, працівниками державної лісової охорони в лісових масивах проводяться рейди та патрулювання по виявленню порушників Правил пожежної безпеки в лісах України. Однак, виявляється, не всі дотримуються хоч би елементарних правил пожежної безпеки.

Так, під час проведення рейдів лісівниками було виявлено 33 порушники Правил пожежної безпеки в лісах України, котрі оштрафовані на суму 1343 гривні. 

Для покращення відпочинку населення вздовж центральних доріг в лісових масивах ДП «Володимирецький лісгосп» облаштовано  рекреаційні пункти, місця організованого відпочинку населення (так звані малі рекреаційні пункти). Там є бесідки, місця для розведення вогнищ, тощо.

Робота по створенню нових рекреаційних пунктів і зон відпочинку на території лісгоспу буде продовжуватись і далі. Тож працівники лісгоспу просять відпочивальників бережно відноситись до рекреаційних споруд лісівників, розпалювати вогонь тільки у відведених для цього місцях і прибирати за собою сміття. 

Варто зазначити, що проведення всіх профілактичних заходів вже дало позитивний результат, оскільки на даний час на підприємстві виникнення лісових пожеж не допущено.

Хочемо нагадати, що в ДП «Володимирецьке ЛГ» для боротьби з лісовими пожежами в 2014 році на сторожі стоять 150 працівників державної лісової охорони, функціонує 2 лісових пожежних станцій, 6 власних пожежних 6 мотопомп, 20 колісних тракторів з плугами типу ПКЛ-70 та КЛБ-1,7, 17 патрульних автомобілів, інше протипожежне обладнання та засоби пожежогасіння. У лісництвах створені пункти зосередження пожежного інвентарю, котрі укомплектовані пожежним реманентом згідно встановлених норм. 

Але необхідно наголосити: яких би запобіжних заходів не вживали лісівники, без свідомої поведінки з боку громадськості, усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі «червоний півень», лісові масиви не будуть у повній безпеці. І тільки наше особисте правильне ставлення до лісу та відповідальна поведінка кожного стануть запорукою збереження зеленого багатства Володимирецького краю.

 

Сергій Салівончик,

інженер охорони та захисту лісу ДП «Володимирецький лісгосп».

 

У вас недостатньо прав для коментування.