HomeНовиниОфіційноНа Рівненщині тимчасово заборонено відвідувати ліси

На Рівненщині тимчасово заборонено відвідувати ліси

( 0 Votes )

У зв’язку з високою температурою повітря та надзвичайною пожежною небезпекою в лісах області, відповідно до розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації за №353 від 1 серпня 2014 року тимчасово заборонено відвідування населенням лісових масивів у пожежонебезпечний період.

З метою запобігання пожежам у лісах області відсьогодні заборонено відвідування їх населенням та в’їзд до них транспортних засобів, крім випадків, коли це обумовлено виробничою необхідністю і виконанням службових обов’язків

Лісівники Рівненщини сподівається на розуміння громадянами ситуації, що склалася. Адже обмеження на відвідування тимчасові і запроваджені вимушено. Відпочивати громадяни можуть у спеціально облаштованих рекреаційних ділянках, де створені умови для безпечного відпочинку.

Через спекотну погоду та відсутність опадів небезпека лісових пожеж надзвичайно збільшилася, а в більшості випадків вони трапляються саме через недбалість та безвідповідальність людей. За порушення правил протипожежної безпеки передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. (На сьогодні в держлісфонді Рівненської області зафіксовано шість пожеж на площі 9 гектарів).

Прес-служба Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

 

У вас недостатньо прав для коментування.