HomeНовиниОфіційноНа Рівненщині відкривається сезон полювання на пернату дичину

На Рівненщині відкривається сезон полювання на пернату дичину

( 0 Votes )

 

У суботу 9 серпня о 16 годині на Рівненщині в мисливських угіддях більшості користувачів розпочинається сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до 28 грудня 2014 року. Полювати буде дозволено у суботу та неділю.

Для участі у полювання всі мисливці повинні мати при собі посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, відстрільну картку, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, а також документи на собак мисливських порід, якщо вони теж братимуть участь у полюванні.

Загальна площа мисливських угідь області – 1 млн. 370 тис. га. Станом на 1 липня 2014 року в області нараховується 78 користувачів мисливських угідь. З них:

- 8 державних, площею – 68,3 тис. га  або 5 % від угідь області;

- 37 громадських організацій – 763,7 тис. га або 56%;

-  33 приватних організацій  538,2 тис. га – 39% від угідь області.                                 

Сьогодні в області нараховується 15610 мисливців, з них близько 8,5 тис. беруть участь у полюванні.

У зв’язку з високою температурою повітря та в лісах області досі зберігається надзвичайна пожежна небезпека. Тому працівники лісової охорони та мисливствознавці закликають всіх мисливців ретельно дотримуватися не лише правил техніки безпеки під час проведення полювання, а й правил протипожежної безпеки.

Прес-служба

Рівненського обласного управління лісового та

мисливського господарства

 

У вас недостатньо прав для коментування.