HomeНовиниОфіційноКавуни на ринках Володимирця та Кузнецовська – безпечні

Кавуни на ринках Володимирця та Кузнецовська – безпечні

( 0 Votes )

Лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Володимирецької лікарні ветмедицини постійно проводять перевірки на ринках району та міста Кузнецовська. Ветеринарно-санітарному контролю обов’язково підлягає вся рослинна продукція, як свіжа, так і консервована. Продукція, яка не відповідає ветеринарно-санітарним вимогам (в тому числі має завищений вміст нітратів), не допускається в продаж.

У нас якість рослинної продукції, яка реалізується на ринках, контролюють дві лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи – у Володимирці та місті Кузнецовську.

Почався сезон бахчевих культур (кавунів, динь). Відповідно до ДСТУ 4948-2008 УСЯ РОСЛИННА ПРОДУКЦІЯ на ринках досліджується на вміст нітратів.

 З 1 липня 2014 року ветсанекспертиз провели 124 дослідження на ринках Володимирця та 246 досліджень – на ринках Кузнецовська. Як показали перевірки, вміст нітратів у динях (норма 90 мг/кг) і кавунах (60 мг/кг) не перевищує допустимих показників, отже, їх можна безпечно вживати.

Перевірки триватимуть і далі. Однак задля власної безпеки при покупці рослинної продукції на ринках вимагайте у продавців експертний висновок місцевої лабораторії, в якому вказано вміст нітратів та інших шкідливих для здоров’я речовин.

 

 

Олена КОВАЛЬЧУК,

лікар-ветсанексперт. 

 

У вас недостатньо прав для коментування.