HomeНовиниОфіційноВ Україні відзначають Міжнародний день інвалідів

В Україні відзначають Міжнародний день інвалідів

( 0 Votes )

3 грудня в Україні відзначають Міжнародний день інвалідів. Безумовно, цей день не є святковим. Проте він нагадує про необхідність створення для інвалідів у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей та творчого потенціалу.

Тому важливим є впровадження у життя всіх норм чинного законодавства для вирішення проблем громадян з особливими потребами, щоб кожен відчував себе захищеним та потрібним суспільству.

На обліку  в управлінні соціального захисту населення перебуває 3223 інвалідів, кожному з яких передбачено виплату  пенсій або державної соціальної допомоги, надання пільг та компенсацій, забезпечення протезно-ортопедичними виробами, тощо.

Зокрема, з метою забезпечення допоміжними засобами для рухомості, пересування, переміщення та підйому, меблями, оснащенням, спеціальними засобами для орієнтування, спілкування та обміну інформацією, засобами особистої гігієни управлінням соціального захисту населення Володимирецької райдержадміністрації  з початку року для осіб з обмеженими фізичними можливостями видано 17 крісел колісних із них 11 отримали діти-інваліди, 39 технічних засобів реабілітації, 25 з яких отримали діти-інваліди. Інваліди та ветерани війни  отримали 11 путівок на лікування до підвідомчих санаторіїв Мінпраці, 5 путівок до санаторіїв іншого підпорядкування, 2 інваліди війни оздоровились в санаторії «Чарівна калина». Оздоровлено 9 інвалідів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 53 дітини-інваліда захворювання яких пов’язане з наслідками Чорнобильської катастрофи разом з одним із батьків. Також, виплачено 9 інвалідам війни компенсацію взамін невикористаної санаторно-курортної путівки за 2012-2014рр. в сумі 2970 грн.

За сприянням Володимирецького районного Центру зайнятості в поточному році працевлаштовано 19 інвалідів.

З державного бюджету надано матеріальну допомогу 17  інвалідам на загальну суму 8,1 тис грн.

В КЗ «Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» в  2014 року пройшли курс соціальної реабілітації 7 дітей-інвалідів. Двоє  інвалідів з дитинства пройшли курс професійної реалілітації за спеціальністю «Швачка»  в Рівненському обласному центрі професійної реабілітації  с.Олександрія, один інвалід загального захворювання набув у Львівському міжрегіональному центрі соціально-професійно-медичної  реабілітації інвалідів за професію « Водій категорії «В».

Начальник управління

соцзахисту населення Володимирецької РДА

 

Н.Шама

 

У вас недостатньо прав для коментування.