HomeНовиниОфіційноВперше ЗНО здаватимуть усі!

Вперше ЗНО здаватимуть усі!

( 0 Votes )

На сторінках «Володимирецького вісника» щорічно висвітлюється інформація щодо формату зовнішього незалежного оцінювання. Не винятком є і ЗНО-2015, тим більше, що якраз у 2015 році є кілька нововведень і відмінностей порівняно з попередніми роками. Отож про все порядку.

ЯК УЖЕ повідомлялося,  всі, хто бажає вступити на навчання у  вищі навчальні заклади України у 2015 році, повинні пройти зовнішнє незалежне оцінювання, адже правилами прийому до ВНЗ передбачено, що дійсними є лише сертифікати ЗНО 2015 року. Тестування з української мови і літератури обов’язкове для всіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту.

У 2015 році всі випускники 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів повинні пройти зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, так як його результати (базовий рівень – українська мова) зараховуватимуться як результати державної підсумкової атестації. Також вперше у 2015 році з української мови і літератури та математики будуть запроваджені тести двох рівнів складності: базового та поглибленого.

З метою ознайомлення з оновленою процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти запрошує абітурієнтів на пробне тестування. Реєстрація на нього триватиме лише до 15 грудня 2014 року на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти www.lvtest.org.ua

Участь у пробному тестуванні дасть абітурієнтам можливість попрацювати у пунктах тестування, виявити рівень знань з обраного предмету та пройти етап психологічної адаптації перед основним іспитом.

 З метою ознайомлення абітурієнтів та їх батьків з питаннями щодо формату ЗНО-2015 на базі Володимирецького районного будинку культури 20 листопада працівниками Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти спільно з управлінням освіти, молоді та спорту,  КНМУ «Володимирецький районний методичний кабінет» проведено громадські слухання з теми «Перспективи та особливості ЗНО-2015».  Участь у цьому заході змогли взяти випускники 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів району, батьки учнів, класні  керівники та всі бажаючі вступати на навчання у ВНЗ у 2015 році.

У цей же день проведено навчальні семінари для учителів-предметників. Зокрема, начальник методичного відділу ЛРЦОЯО Степан Богданович  Хамуляк ознайомив  учителів історії з підсумки ЗНО-2014 з історії України та нововведеннями з даного предмету у ЗНО-2015. А методист ЛРЦОЯО з української мови і літератури Ірина Юріївна Климець працювала з учителями відповідного фаху над   результатами зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури за 2014 рік, також наголосивши на перспективах ЗНО-2015 з даного предмету.

Протягом грудня 2014 року ЛРЦОЯО проводить навчальні вебінари для різних категорій слухачів: учителів-предметників, учнів 11-х класів та їхніх батьків, усіх тих, кого цікавлять питання ЗНО-2015. Інформація за результатами проведених заходів та все нове, що стосується зовнішнього незалежного оцінювання, розміщена за адресами:

www.testportal.com.ua – cайт УЦОЯО,

www.lvtest.org.ua сайт ЛРЦОЯО,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду e-mail ЛРЦОЯО.

Додаткову інформацію можна також отримати за телефонами 8(032)2422660 – «гаряча» телефонна лінія ЛРЦОЯО), (03634)23009 – управління освіти, молоді та спорту Володимирецької РДА, (03634)24333 – Володимирецький районний методичний кабінет.

Тетяна БОСИК-КОВАЛЕЦЬ,

методист КНМУ «Володимирецький РМК».

 

У вас недостатньо прав для коментування.