HomeНовиниОфіційноДля кого відмінили пільговий проїзд?

Для кого відмінили пільговий проїзд?

( 0 Votes )

Відповідно до Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 № 76-VIII з 1 червня 2015 року скасовано право окремих категорій громадян на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті.

Зазначені зміни стосуються ветеранів праці, дітей війни, учасників війни, жертв нацистських переслідувань, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, інвалідів III групи.

Разом з цим, постановами Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» і від 16.08.1994 № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 № 354 передбачено право пенсіонерів за віком і інвалідів на безоплатний проїзд на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.

Таким чином, особи, які належать до учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, на даний час можуть реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті відповідно до зазначених урядових рішень як пенсіонери за віком або інваліди.

Одночасно інформуємо, що відповідно до ст. 37 Закону України «Про автомобільний транспорт» автомобільні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забезпечують пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами. Безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою відповідальність згідно із законом.

Наталія Шама,

начальник управління. 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.