HomeНовиниОфіційноЗамість перевезення пільгових категорій - кошти на ґрунти та поліцію

Замість перевезення пільгових категорій - кошти на ґрунти та поліцію

( 0 Votes )

Пленарне засідання  сесії районної ради  відбулося без особливих емоцій, але залишилось поза кадром багато важливих питань. Як от – компенсація коштів на пільгове перевезення пасажирів.

Право на численні пільги лишається просто правом без його реалізації через відсутність коштів у місцевому бюджеті. За змінами до районного бюджету на 2016 рік, прийнятими на минулій сесії,  до бюджету не додано  заплановану  суму компенсації перевізникам за перевезення пільгових категорій.

Замість пропонованої адміністрацією суми у 175 тис. грн., яка і так менша передбаченої у проекті рішення,  ще на бюджетній комісії депутати рекомендували для затвердження суму у 25 тис. грн., яка компенсуватиме витрати на пільгове перевезення лише залізничним транспортом .

Кошти з районного бюджету, які мали б компенсувати витрати на перевезення пільгових категорій осіб автомобільним транспортом,  депутати бюджетної комісії розподілили на інші потреби – 61 тис. грн. на співфінансування програми райради по вапнуванню  грунтів,  20 тис. грн. для  фінансової підтримки Володимирецького  відділення поліції, 10 тис. грн. на  розробку містобудівної документації с. Каноничі тощо.

Безсумнівно, що перевізники по можливості будуть  возити  пільговиків і надалі, проте вже власним коштом. Бо просте співчуття більше будь-яких компенсацій. Певно, що зробити це буде непросто, бо ж на Володимиреччині близько 20 тисяч осіб мають право на пільгове перевезення, щоправда не всі ним користуються.

Відділ організаційної та інформаційної роботи РДА

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.