HomeНовиниОфіційноЗвітність до органів ДПІ подаватимуть ... касові апарати

Звітність до органів ДПІ подаватимуть ... касові апарати

( 0 Votes )

Змінами, внесеними до Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон №265) передбачено, що з 1 липня 2014 року суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) та реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі – продажу іноземної валюти)

 повинні подавати до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, які до них приєднані.

Зазначені вимоги стосуються також і суб’єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій з приєднаними до них зовнішніми модемами. 

Вказані зміни внесено пунктом 6 Закону України від 06 грудня 2012 року №5518-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів (далі – Закон №5518).

Крім того, з 1 січня 2014 року дозволяється первинна реєстрації лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі – продажу іноземної валюти.

Необхідно зазначити, що зміни, які внесені Законом №5518 та набувають чинності відповідно з 1 січня 2014 року та 1 липня 2014 року, не змінюють до вказаних термінів діючі на сьогодні норми п. 7 ст. 3 Закону №265 щодо обов’язкового надання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв’язку за технологією Національного банку України.

 

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Володимирецького відділення КОДПІ


 



 

У вас недостатньо прав для коментування.