HomeНовиниОфіційноЯк краще готуватися до ЗНО 2013?

Як краще готуватися до ЗНО 2013?

( 0 Votes )

До Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти щодня надходять безліч дзвінків. Більшість із них стосуються реєстрації учасників та підготовки до ЗНО. На питання, які найбільше цікавлять абітурієнтів, відповість заступник директора ЛРЦОЯО Андрій Миляник.

 

За якими збірниками та посібниками краще готуватися до ЗНО 2013?

Програми зовнішнього незалежного оцінювання укладені відповідно до чинних шкільних програм, тому при підготовці до ЗНО з будь-якого предмета варто використовувати усі рекомендовані Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України шкільні підручники. Окрім цього, готуючись до зовнішнього оцінювання із української мови та літератури і світової літератури, потрібно читати літературні твори, які вказані у програмі ЗНО із цього предмета.

Сьогодні дуже багато видавництв пропонують різноманітні посібники для підготовки до ЗНО. Український та регіональні центри оцінювання якості освіти не несуть жодної відповідальності за якість та правдивість інформації розміщеної у них, тому, ще раз звертаю вашу увагу на те, що потрібно використовувати лише підручники та посібники рекомендовані Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Чи можна ще записатись на пробне тестування?

Ні, реєстрація на пробне зовнішнє оцінювання тривала з 1 до 30 листопада 2012. Сьогодні зареєстрованим учасникам необхідно видрукувати запрошення зі своєї сторінки «Особистий кабінет учасника ПЗНО» і вчасно прийти з паспортом, запрошенням і квитанцією про оплату в пункт пробного тестування.

Як краще організувати підготовку з предмета: читати і вирішувати завдання щодень по 30хвилин чи приділяти кілька годин протягом вихідних днів?

Що означає організувати підготовку до ЗНО? Не думаю, що можна освоїти весь потрібний матеріал протягом одного року, не важливо, скільки часу ви цьому приділите, пів години щодня, усі вихідні чи увесь свій вільний час. Учень повинен готуватися до життя і для цього здобувати предметні знання. Потрібно ходити до школи, вчитися і виконувати усі домашні завдання. Учасник, який систематично вчиться протягом усього свого шкільного життя, отримає хороші знання і зможе успішно скласти зовнішнє незалежне оцінювання.

На що треба звертати увагу під час роботи з тестовими завданнями?

Учневі, який збирається складати зовнішнє оцінювання варто ознайомитися із тестовими завданнями за зразком тих, які пропонує Український центр оцінювання якості освіти. Це можуть бути тестові завдання, які учасники виконували на ЗНО минулих років.

Слід звернути увагу на типи тестових завдань, які пропонуються учасникам на тестуванні з конкретного предмета

Оскільки ЗНО – це виконання певної кількості завдань за відведений час, то варто вчитися проходити тестування протягом конкретної кількості хвилин, вчитися ефективно використовувати свій час і не відволікатися на різні подразники.

Чи існують електронні матеріали для підготовки до ЗНО?

На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти є дуже багато матеріалів для ефективної підготовки до ЗНО. Тут ви можете знайти програми та характеристики тестів, можете ознайомитися із тестами ЗНО минулих років, пройти тренувальне онлайнове тестування не тільки на ПК, але і на мобільному телефоні ("TestTerra"). На нашому сайті ви також зможете знайти фільми та презентації, які містять багато потрібної інформації для майбутнього учасника ЗНО.

При підготовці до ЗНО з української мови та літератури вам стануть в нагоді Зразки формулювання теми власного висловлення, а при підготовці до ЗНО з історії України Портрети історичних персоналій, чиї імена містить програма ЗНО-2013 з історії України і Перелік пам'яток архітектури та образотворчого мистецтва, які можуть бути використані на ЗНО з історії України. Уся ця й багато іншої цікавої та потрібної інформації цілком безкоштовно доступна на нашому сайті www.lvtest.org.ua

 

Бажаємо успіхів у підготовці до ЗНО – 2013!

 

У вас недостатньо прав для коментування.