HomeНовиниОфіційноДодаткові гарантії роботодавцям при працевлаштуванні студентів

Додаткові гарантії роботодавцям при працевлаштуванні студентів

( 0 Votes )

Закон України «Про зайнятість населення» надає додаткові можливості для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці окремих категорій громадян. А саме: батьків (самотніх батьків) з малолітніми дітьми і дітьми-інвалідами, дітей-сиріт, осіб, звільнених після відбуття покарання, молоді, яка вперше приймається на роботу після закінчення або припинення навчання, звільнення зі строкової військової або альтернативної служби, осіб перед пенсійного віку (за 10 і менше років до настання права на пенсію за віком), інвалідів.

 Для працевлаштування даних категорій громадян підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота в розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Роботодавці самостійно розраховують цю квоту з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах, в установах та організаціях і належать до неконкурентоспроможних на ринку праці (крім інвалідів), та забезпечують їхнє працевлаштування самостійно. Роботодавці можуть звертатися до служби зайнятості за укомплектуванням вакансій фахівцями з числа безробітних, у т.ч. з числа громадян, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню

Цим же законом передбачено, що студенти останніх курсів професійно-технічних та вищих навчальних закладів мають право у вільний від навчання час проходити стажування у роботодавців за професією, за якою здобувається освіта, строком до шести місяців. Запис про проходження стажування вноситься до трудової книжки і свідчить про певний досвід роботи за фахом.

Стажування відбувається за індивідуальною програмою під керівництвом досвідченого наставника. На період стажування на стажерів поширюються всі права і соціальні пільги, встановлені для працівників, які займають відповідні посади. «Порядок укладення договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних  навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях» затверджено постановою Кабінету Міністрів України №20 від 16.01.2013 року.

За більш детальною інформацією звертайтеся у Володимирецький районний центр зайнятості або за телефоном 2-30-13.


О. РОЖКО 

начальник відділу взаємодії з роботодавцями

 

У вас недостатньо прав для коментування.