HomeНовиниОфіційноПільги на придбання твердого палива

Пільги на придбання твердого палива

( 0 Votes )

У минулому році пільгою на придбання твердого палива скористалось15878 осіб, скрапленого газу – 641 осіб. Загальна сума наданої пільги на тверде паливо склала  8143,2 тисяч гривень, скрапленого газу  43,6 тисяч гривень.  

У Рівненській області у 2013 році граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу складають 995,60 гривень за одну тонну; 127,73 гривень за один балон.

 

Отже, в поточному році працівники освіти, медицини, культури та бібліотечні працівники (з урахуванням сукупного доходу) і інваліди війни отримають 995,60 грн., учасники бойових дій 746,70 грн., решта категорій пільговиків, які мають право на придбання твердого палива, – 497,80 грн.

Інваліди війни отримають 127,73 грн., учасники бойових дій – 95,80 грн., учасники війни та багатодітні сім’ї, які мають право на придбання скрапленого газу, отримають 63,87 грн.

Пунктом 4 Постанови КМУ від 31 січня 2007 року №77 «Про затвердження порядку надання пільг на придбання твердого палива за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам»  встановлено, що для призначення пільг з придбання твердого палива  та скрапленого газу особи, у житловому приміщенні  яких наявне пічне опалення та газові установки, звертаються до сільських, селищних рад за зареєстрованим місцем проживання з відповідною заявою.

У разі  зміни реєстрації місця проживання з вибуттям за межі  району  (міста)  впродовж бюджетного періоду особа подає довідку щодо придбання  твердого  палива  на пільгових умовах за  попереднім зареєстрованим місцем проживання.

Згідно чинного законодавства сім’я, яка має пільги на електроопалення, має право скористатися впродовж бюджетного року одним із видів пільг за вибором (тверде паливо готівкою або електричне опалення).

За додатковою інформацією звертайтеся до управління соціального захисту населення, т.2-49-28.

 

 

Юрій Тюска,

в.о. начальника  управління

 

У вас недостатньо прав для коментування.