HomeНовиниОфіційноУ медичних сестер – професійне свято

У медичних сестер – професійне свято

( 0 Votes )

Всесвітній день медичної сестри відзначили 15 травня у Рівненському академічному українському музично-драматичному театрі. Головним героїням свята були присвячені вітальні слова, нагородження та виступи художніх колективів. Представниць охорони здоровя привітали перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко та заступник голови ОДА Світлана Сад..

Михайло Кривко наголосив, що проблеми галузі є пріоритетними для обласної ради.

– Позитивні зрушення в охороні здоров’я Рівненщини очевидні. Зокрема, на високому рівні працює обласний онкологічний диспансер, в якому допомагають хворим повернутися до життя і дарують надію на одужання. Одним із найважливіших досягнень цього року є відкриття обласного перинатального центру, який надає медичну допомогу майбутнім мамам та новонародженим малюкам. Серйозний поступ вже розпочато задля поліпшення ситуації із захворюваністю на туберкульоз. І можу сказати щиро, що медичні сестри відіграють чи не вирішальну роль у видужанні хворого. Ми пам’ятаємо про ваші проблеми і завжди готові до діалогу, наголосив Михайло Кривко. – З нагоди свята хочу побажати вам мирного неба, міцного здоров’я і щирої радості від щоденних робочих буднів.

Михайло Кривко вручив Почесні грамоти та пам’ятні знаки обласної ради. Згідно з розпорядженням голови обласної ради відзнаки головного представницького органу Рівненщини отримали: Бабич Ніна Дмитрівна, медична операційна сестра офтальмологічного відділення комунального закладу «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської районної ради; Безпалько Людмила Петрівна, медична чергова сестра відділення інтенсивної терапії і екстракорпоральних методів детоксикації комунального закладу «Рівненська обласна клінічна лікарня» Рівненської обласної ради та Іванюк Галина Дмитрівна, старша медична сестра травматологічного пункту Рівненської обласної дитячої лікарні.

У рамках урочистостей з нагоди професійного свята було нагороджено фіналістів конкурсу «Найкраща медична сестра області», підсумки якого підбили 19 квітня у Рівненському базовому медичному коледжі. Переможницею цього року стала Юлія Тимощук, яка представлятиме Рівненську область на всеукраїнському етапі конкурсу.

 


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.