HomeНовиниОфіційноВолодимирецький район – лідер за впровадженням сімейної медицини (+відео)

Володимирецький район – лідер за впровадженням сімейної медицини (+відео)

( 0 Votes )

Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад проревізувала якість, доступність і повноту медпослуг в лікарській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в селі Сопачів Володимирецького району. Вона, зокрема, поспілкувалася з сімейним лікарем і пацієнтами, а також ознайомилася з оснащенням закладу.

В амбулаторії є власна лабораторія, фізіотерапевтичний, стоматологічний, процедурний, оглядовий та інші кабінети, обладнані всім необхідним. Відтак, 2 тисячі 380 селян у своєму медзакладі можуть одержати всю необхідну допомогу.

Їх обслуговує фаховий сімейний лікар та медперсонал, які мають спеціалізовану підготовку за напрямом «Сімейна медицина». У своїй роботі колектив керується головним принципом: вчасне виявлення недуг та постійний медичний супровід – запорука здоров’я населення. Саме тому 70-80 відсотків селян охоплені онкопрофоглядами. Як результат – виявлення раку у 6 пацієнтів на ранніх стадіях. Їх усіх вчасно й без ускладнень прооперували, запевнила сімейний лікар Тетяна Похожай. Нині селяни під її наглядом. Загалом же посиленої уваги постійно потребує 819 пацієнтів диспансерної групи.  Завдяки цьому вдається зменшити кількість ускладнень захворювань у дітей, а також гіпертонічних кризів.

Президент України Віктор Янукович вимагає модернізації первинної ланки охорони здоров’я, а це можливо саме завдяки розвитку сімейної медицини, підсумувала Світлана Сад. Тож виконуючи президентські завдання, вдається наближувати людям медпослуги. Адже зарубіжний досвід підтверджує, що більше 80 відсотків проблем зі здоров’ям можна вирішувати саме на первинному рівні. Для населення це зручно й доступно.

За сучасними лікарськими амбулаторіями загальної практики-сімейної медицини майбутнє, підкреслила заступниця голови облдержадміністрації. Відтак, на Рівненщині у їх розвиток інвестують бюджетні кошти, а також заощаджені за рахунок ефективного менеджменту в галузі охорони здоров’я. Лише торік у Володимирецькому районі відкрили шість оновлених і потужно оснащених сільських медустанов. Загалом же сімейні лікарі тут обслуговують 96 відсотків населення, а це один із найкращих показників на Рівненщині.

Джерело: Прес-служба Рівненської ОДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.