HomeНовиниОфіційноБудьте обережні. Бережіть життя

Будьте обережні. Бережіть життя

( 0 Votes )

Ще день два і прозвучить у всіх 44-ох школах району довгоочікуваний останній шкільний дзвоник. Учні старших класів здавати муть іспити, а потім їх чекають табори відпочинку. Учнів молодших класів чекають у таборах з туристично-пізнавальним нахилом, де вони проходитимуть оздоровлення. А більшість дітей проведуть свої літні канікули дома, переважно, у селах.

Наша служба по охороні праці управління освіти, молоді та спорту РДА щорічно проводить перед канікулами уроки безпеки життєдіяльності людини. Разом із педагогами читаємо учням лекції по безпеці життєдіяльності. А вони досить прості, але дуже і дуже важливі.

Найбільш небезпечною для дітей у літній час є вода. Щороку приходять повідомлення про трагічні випадки на водоймах області. Вода найбільше притягує до себе дітей. У воді можна поплавати, половити рибу, дослідити берег, навколишнє природне середовище. Підліткам це завжди цікаво.

Та існують правила, котрих повинні дотримуватися усі. Біля водойм дорослі не мають залишати дітей без нагляду. Коли виникає небезпека на воді? Коли дитина не вміє плавати, або запливає далеко від берега чи купається у невідомому місці чи недослідженій водоймі, швидкоплинній річці. Дітям слід пояснити, що не можна стрибати у воду з мостів, високих дерев, обривистих берегів. Не можна купатися і плавати у не відведених для цього місцях.

Вода – запорука здоров’я. Відповідно, з водою потрібно дружити і суворо дотримуватися правил безпеки на воді.

Не меншу небезпеку несе сьогодні і ліс. Враховуючи останні повідомлення ветеринарної медицини про збільшення випадків сказу диких тварин (особливо бобрів, які занесені у Червону книгу природи), батьки і вчителі мають роз’яснити учням про небезпеку. У свою чергу, діти повинні повідомити старших і своїх друзів, куди вони ідуть, до лісу чи до річки. Бажано, щоб діти, які відлучаються більш як на дві години із дому, мали при собі стільниковий телефон і питну воду.

Антон Гусар,

інженер з охороні праці управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.