HomeНовиниОфіційноМедики Рівненщини отримали "п’ятірку" від заступника міністра охорони здоров’я

Медики Рівненщини отримали "п’ятірку" від заступника міністра охорони здоров’я

( 0 Votes )

Зокрема, посадовець високо оцінив роботу комунального закладу «Рівненський обласний онкологічний диспансер», на базі якого діє Центр променевої терапії. Він поспілкувався з медиками, які вже з 2011 року працюють на новому високотехнологічному обладнанні, відтак мають можливість лікувати хворих за найсучаснішими технологіями. Олександру Качуру також презентували перспективи розвитку Центру променевої терапії.

Зокрема, завдяки введенню в дію другого лінійного прискорювача, придбаного за кошти цільової субвенції з державного бюджету, вдасться приймати в 2,5 рази більше пацієнтів. Адже потужний апарат відрізняється від нинідіючого багатьма додатковими функціями. Одна з найважливіших — автоматичне контурування пухлини. Донині над цим 72 години працювали інженери-фізики.

Також урядовець ознайомився з роботою блоку палат спільного перебування матері та дитини. Більше того, медики Рівненщини єдині в Україні беруться за надскладні ситуації — проводять курс променевої терапії малюкам від народження. Для цього придбали додаткове дитяче обладнання та вакуумні ліжечка. З часу відкриття вже пролікували 57 дітей.

Загалом же в центрі променевої терапії пройшли повний курс більше семиста пацієнтів, а це орієнтовно 200 тисяч процедур. Оскільки кожен другий пацієнт центру променевої терапії — житель іншої області, то Олександр Качур пообіцяв розглянути можливість створення на Рівненщині Національного протипухлинного центру.

 
 

 

Прес-служба Рівненської облдержадміністрації

 

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.