HomeНовиниОфіційноСвято Біблії

Свято Біблії

( 0 Votes )

 

16-17 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася VI Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» для дошкільнят та учнів 1-8 класів (дошкільнята були запрошені вперше). Але сторінки Святого Письма, передані дитячими вустами, не залишили байдужими жодного з членів журі та дорослих.

Однією з таких учасниць була і вихованка старшої групи «Соняшники» ДНЗ комбінованого типу «Малятко» смт Володимирець Христина Шама. До олімпіади Христинку залучила її мама, Оксана Приходько, яка неодноразово бере в ній участь зі своїми учнями. Як і всі діти, Христина підготувала  біблійну історію, вивчила пісню та вірш. Вона дуже хвилювалася, адже на такому конкурсі вперше. Але затишна і тепла атмосфера, посмішки дорослих допомогли їй побороти хвилювання і гідно виступити. Христинка стала переможцем серед дошкільнят, і, крім диплома, вона ще отримала грамоту «За риторичні здібності». Коли Христинка приїхала і прийшла у садочок, то на запитання: «Куди ти їздила?» дівчинка відповіла: «На свято Біблії!»

І справді: олімпіаду інакше й не назвеш, бо крім конкурсних випробувань, на дітей впродовж двох днів чекали цікаві екскурсії Острогом, знайомство з народним артистом України Вадимом Крищенком, гарні подарунки. А найбільше нашій вихованці запам’яталися підвали, де жили і молилися монахи, величезні старовинні книги (серед яких – оригінал «Острозької Біблії»), та овечки, які проживають на території академії і дозволяють всім охочим себе погладити.

Враження мами: «Моїй доньці сподобалась поїздка, і це головне. Вона побачила, що багато дітей читають і люблять Біблію. Виступити впевнено Христині допомогли відкриті заняття та свята, які часто проходили у нашому садочку, до кожного з яких вона обовязково вивчала вірш чи пісню. В цьому заслуга наших вихователів».

Хочеться побажати всім дорослим долучатися до справи духовного виховання дітей, а Христині – вирости справжньою людиною. Адже не дарма перший президент України Леонід Кравчук у своєму вітальному слові до учасників олімпіади  зазначив: "Майбутнє у нашої держави є, бо проводяться такі конкурси. І нам усім варто зрозуміти, що лише Біблія – це початок пізнання Бога та фундамент християнської моральної сили".

 Завідуюча Світлана Жданюк

 

У вас недостатньо прав для коментування.