HomeНовиниОфіційноУвага! Літні канікули

Увага! Літні канікули

( 0 Votes )

Завершується навчальний рік. Наближаються канікули. По-різному будуть проводити їх школярі. Старшокласників чекають табори праці і відпочинку, а інші в село до бабусі. Та де б не були діти влітку. Їх відпочинок без води неможливий.

Вода і сонце – це здоров’я і загартування. Та на жаль вода приносить не тільки радість.

Щорічно в нашій області, через різні причини гине багато людей, в тому числі і діти. Тільки за літній сезон минулого року загинуло 56 чоловік, з них – 11 дітей.

Головними причинами нещасних випадків на воді є: невміння плавати, купання в необладнаних, необстежених місцях, недотримання правил поведінки на воді, користування ненадійними плавзасобами, а також  пірнання в незнайомих місцях та купання без супроводу дорослих.

Через ненадійні плавзасоби у минулому році у нашому районі загинуло троє дітей. Ще багато дітей топляться на річках Горинь, Случ та Стир через небезпечні місця водойм: сильні течії, водовороти, різні перепади глибин.

Багато випадків з дошкільнятами трапляються у найбільш непередбачуваних місцях: канавах, ямах і навіть у ваннах. Зокрема, у канаві осушувальної системи втопилося 3 дітей у селі Собіщиці.

Інформуючи про нещасні випадки з дітьми на водоймах Рівненщини обласна комунально-аварійно-рятувальна служба на водних об’єктах звертається до керівників закріплених за водоймами на територіях, яких вони протікають, а також директорів шкіл та таборів відпочинку з проханням створити місця для купання дітей, організувати вивчення правил поведінки на воді з учнями та проведення конкурсів, вікторин, занять  по наданню першої допомоги потерпілому.

Громадяни, які мають на присадибних ділянках ставок повинні пам’ятати, що малі діти без догляду дорослих залишати не можна. Колодязі та криниці повинні бути обладнані по всім правилам безпеки і надійно закриватися.

Отож, всі ми повинні приділяти більше уваги дітям. Адже їхня безпека – це наш святий обов’язок.

Дотримуйтесь правил поведінки на воді і спілкування з водою буде корисним та принесе здоров’я і насолоду.

Ніна РИЖА, інструктор-методист РОКАРСВО.

 

У вас недостатньо прав для коментування.