HomeНовиниОфіційноВидобуток бурштину буде легалізовано?

Видобуток бурштину буде легалізовано?

( 0 Votes )

Необхідність законодавчого врегулювання видобутку бурштину - таке додаткове питання запропонували включити до порядку денного сесії обласної ради члени постійної комісії з економічних питань та комунальної власності, засідання якої відбулось вчора, 5 червня.

                Засідання постійної комісії відбулось під головуванням Йосипа Гаврищака та за участі керуючого справами виконавчого апарату Миколи Яцюка.

                Загалом депутати розглянули понад 40 питань порядку денного. Всі проекти рішень, що виносяться на розгляд пленарного засідання сесії облради постійна комісія погодила. Окрім того, депутати розглянули низку профільних питань, які стосуються надання дозволу на списання матеріальних цінностей, що є спільною власністю територіальних громад області та обліковуються на балансі обласних комунальних закладів. Таким чином надано дозволи на списання малоцінних та швидкозношуваних предметів та обладнання.

                Також депутати заслухали інформацію директора комунального підприємства «Рівнепаливо» Зіновія Іванціва про діяльність підприємства.

                А насамкінець засідання депутат облради Петро Вакуліч порушив питання несанкціонованого видобутку бурштину у поліських районах області. Він зазначив, що площа земель, порушених внаслідок несанкціонованого видобутку, різко зростає. За даними інвентаризації порушено понад 156 га земель, з них у Володимирецькому районі майже 60 га, у Сарненському – 57 га, Дубровицькому – 35 га, Рокитнівському – 5 га. Робота правоохоронних органів у даному напрямку неефективна. На ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Український бурштиновий світ», яка відбулась у м.Рівне 19-20 жовтня 2011 р., було запропоноване перевірене на практиці позитивне вирішення проблеми видобутку бурштину у Польщі. Пропозиція депутата полягає в тому, що суб’єкт господарювання на конкурсній основі здобуває право на видобуток бурштину, вносить грошову банківську заставу для проведення рекультивації пошкодженої земельної ділянки відповідно до затвердженого проекту.

                Після обговорення депутати погодились із пропозицією Петра Вакуліча. Враховуючи, що вирішення цього питання перебуває поза межами компетенції обласної ради, вирішили просити голову облради включити його до порядку денного сесійного засідання облради та звернутись до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради щодо законодавчого врегулювання проблеми видобутку бурштину на родовищах, які не мають промислового значення, а також реалізації, зберігання, перевезення та обробки бурштину на території України.

 

Триває засідання сесії Рівненської облради
 

 

Джерело: http://www.oblrada.rv.ua

 

У вас недостатньо прав для коментування.