HomeНовиниОфіційноМитну службу і податкову об’єднали в нове міністерство (прес-реліз)

Митну службу і податкову об’єднали в нове міністерство (прес-реліз)

( 0 Votes )
Нагадаю, що Указом Президента України від 24.12.2012 р. №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби та Державної митної служби України. Наявність єдиного центру управління зробить швидким і ефективним процес прийняття рішень, реагування на стрімкі зміни економічної кон'юнктури, актуальні тенденції, очікування і проблеми інвесторів.

Об’єднання податкової та митної служб в єдине Міністерство – це важлива реформа, що цілком відповідає загальносвітовим і, в першу чергу, європейським трендам. Наша місія полягає в наступному: адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного соціального внеску; надання послуг громадянам і бізнесу. Створювати належні умови для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі і, як наслідок – забезпечувати наповнення бюджету.

В рамках реорганізації відомства на регіональному рівні створено Головне управління Міндоходів у Рівненській області.

 Як наголошувалося, від об’єднання податкової та митної служб бізнес отримав єдиного адресата, який від імені держави відповідає за створення якісного сервісу в адмініструванні податкових та митних платежів. Зокрема, йдеться про спрощення процедур отримання адміністративних послуг, комплексний податково-митний сервіс, скорочення часу на обслуговування у державних органах, і як результат – підвищення рівня довіри бізнесу до влади.

Інтеграція податкової та митної служб усуне дублювання багатьох функцій. Наприклад, об’єднання податкового та митного аудиту суттєво зменшить кількість перевірок суб’єктів господарювання, підвищить ефективність контрольно-перевірочної роботи.

 У січні-травні поточного року фахівцями Володимирецького відділення Кузнецовської ОДПІ було перевірено 62 суб’єкти господарювання, що на 12, або 16,2% менше, ніж за відповідний період минулого року, в тому числі  планових перевірок скоротилося на 50  %, позапланових – на 12 %.  В перспективі зменшення термінів проведення аудиту відбудеться за рахунок введення так званих електронних перевірок. Ініціатива цього нововведення вже винесена на обговорення громадкості.

Хочу акцентувати на тому, що пріоритети нашої роботи залишаються незмінними. Орієнтуючись на європейський сервіс, ми йтимемо шляхом лібералізації умов ведення бізнесу та удосконалення системи адміністрування податків. Особливу увагу будемо приділяти  якісному обслуговуванню наших клієнтів, застосовуючи новітні технології. Будемо спрощувати документообіг. Словом, свою роботу організуємо так, щоб бізнес  мінімум часу витрачав на спілкування з державою і максимум – на свою основну діяльність.

Проведення реорганізації не погіршить умов обслуговування платників, які, як і раніше, зможуть отримувати якісне податкове супроводження, а також ряд митних послуг у сервісному центрі обслуговування платників податків (ЦОПП), відкритому минулого року у нашому районі.

Наталія Десятник, начальник Володимирецького відділення

 

У вас недостатньо прав для коментування.