HomeНовиниОфіційноПластуни організовують “Тиждень здачі крові”

Пластуни організовують “Тиждень здачі крові”

( 0 Votes )

 

Навряд чи у нашій країні знайдеться людина, яка не чула слова  донор”  чи вираз  переливання крові. Але, на жаль, не для всіх вони є близькими і наповненими змістом. У нашій країні прослідковується тенденція недостатньої кількості донорів крові. Варто також пам’ятати, що донорська кров не лише підтримує здоров’я, вона рятує життя людей. Саме заради того, щоб привернути увагу громадськості до цієї проблеми та залучити їх до здачі крові в спеціальних пунктах збору, пластуни (члени Національної скаутської організації України – “Пласту”) у 12 містах України організовують марафон “Тиждень здачі крові”.

 

Зокрема акція проводитиметься у Львові, Рівному, Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, Житомирі, Вінниці, Миколаєві, Хмельницькому, Білій Церкві, Черкасах та Слов’янську (що на Донеччині).

 

У Рівному акція проводитиметься вже вдруге. Вона триватиме з 17 по 21 червня. Долучитись до неї можуть усі небайдужі.

 

Для того, щоб стати донором крові та долучитись до акції необхідно:

-          прийти в обласну станцію переливання крові, що знаходиться за адресою м. Рівне вул. С. Бандери, 31;   кров можна здати з 9:00 до 12:00;

-          необхідно бути дієздатним громадянином України віком від 18 до 60 років;

-          мати при собі документи, що засвідчують особу (паспорт громадянина України);

-          при реєстрації зазначити, що ви долучаєтесь до акції “Тиждень здачі крові - тоді вашу кров передадуть на онкогематологію.

-          бути здоровим та не мати протипоказань (зокрема не хворіти хронічними захворюваннями, інфекційними та такими, які передаються через кров, гепатитом В,С; сифілісом, туберкульозом та ін.

-          здавши кров ви матимете можливість дізнатись свою групу крові та резус, вашу кров також обстежать на наявність гепатиту B,С; СНІДу та сифілісу.

 

 

Координатором акції у Рівному є Оксана Шевчук (контактний тел. 096-588-08-36;

Рівненська обласна станція переливання крові: (0362) 23-33-83)

 

У вас недостатньо прав для коментування.