HomeНовиниОфіційноСвято тих, що лікують

Свято тих, що лікують

( 0 Votes )

 

Коли червень добігав середини, ці стурбовані чужими болями люди знову зібралися на своє професійне свято. Приємно було бачити просторий зал районного Будинку культури вщерть заповненим. І традиційне визначення «люди в білих халатах» цього разу пролунало з суттєвим уточненням: «Ангели в білих халатах, які приходять до людей у тяжкі і критичні моменти життя».

Словом, відбувалося свято районних медиків – трударів, для яких клятва Гіппократа і голос власної совісті у боротьбі за людське здоровя зливаються воєдино. І господар торжества, головний лікар Володимирецької ЦРЛ Іван Караїмчук, і представники районної влади, голова районної ради Василь  Ковенько та заступник голови РДА Ярослав Березюк, наголошували на цьому. Й високо оцінюючи відповідальну працю медиків, вони резонно відзначали, що свято охоронців здоровя – одне з небагатьох, яке за жодних причин, політичних чи економічних, не втрачає свого значення. Серед звичних трудових буднів лікарю і медсестрі, відзначалося, буває не легше, ніж  на війні. Але переборюючи нестатки, вони вірні своїй професії і прагнуть не знижувати якість медичної допомоги в районі.

Усі промовці високо оцінили районну медичну службу. Висловлювалася впевненість, що вже найближчим часом населення відчує «позитиви», закладені в медичну галузь проведеними у ній реформами. І своєрідною аксіомою сприймалися слова, що професія лікаря завжди була престижною, але її треба зробити ще й соціально захищеною.

Висловлювалася щира вдячність ветеранам і нинішнім трударям лікарень, амбулаторій і ФАПів. Була злива заслужених відзнак від РДА, райради й адміністрації ЦРЛ і хвилина мовчання у пам'ять про тих, хто глибоку любов до пацієнта назавжди заповів молодшим колегам. І було щире бажання, щоб кожний у хвилину недуги чи нещастя вчасно відчув чудодійну руку рятівника-медика. Так бути. Тим паче, що з високої сцени РБК нашу районну медицину названо найкращою в області. 

 

Олексій ГОРОДНИЙ

 

У вас недостатньо прав для коментування.