HomeНовиниОфіційноОздоровлення у пришкільних таборах

Оздоровлення у пришкільних таборах

( 0 Votes )

 

Для дітей канікули – це період зміцнення здоров’я, нових знайомств та пригод. А ще – яскравих вражень, творчості, пізнання світу… Цікаво провести перший місяць літнього відпочинку з 27 травня по 9 червня 2013 року змогли у пришкільних таборах відпочинку та оздоровлення з денним перебуванням 4618 учнів 5-8 і 10 класів. Це становить 46,5% від усіх школярів району (у 2012 – 49,6%) загальноосвітніх шкіл району. 100% дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей-інвалідів, які не мають протипоказань перебування у складі організованих груп, відпочило у пришкільних таборах з денним перебуванням.

Пришкільні табори відпочинку – це не лише місце перебування дитини в час, коли батьки працюють, а й справжнє змістовне дозвілля для малечі з добре підготовленою програмою культурно-масових заходів та захоплюючими екскурсіями. Їх відпочинок забезпечували начальники таборів та їх заступники, вихователі, керівник гуртків, працівники кухні, технічні працівники.

На харчування учнів у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням використано майже 240 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Особлива увага при організації виховної роботи приділялася формуванню в учнів основ здорового способу життя. З цією метою проводилися спортивні естафети, змагання з легкої атлетики, шашок, тенісу, волейболу, «веселі старти», гра-випробування «Веселкова зірниця», спортивні джунглі тощо. З метою формування здорового способу життя засобами туристсько-краєзнавчої роботи, розширення кругозору дітей, виховання моральних якостей проведено Дні туризму.

Цікавим та захоплюючим був туристичний похід в урочище Солов’єва Гора учнів Городецького НВК та Воронківської ЗОШ І-ІІ ст., де відбулася творча зустріч із учнями Червоноградської спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземних мов №8. Змістовні лекції відповідної тематики для учнів Озерської, Антонівської, Воронківської шкіл у цей день прочитали працівники районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, лікарі у пришкільному таборі Городецького НВК. Пізнавальними були й екскурсії на підприємства та у краєзнавчий музей м.Кузнецовська для учнів Собіщицької ЗОШ І-ІІІ ст.

 У зв’язку з проголошенням 2013 року в Україні Роком дитячої творчості створено умови для всебічного творчого розвитку дітей. Діти мали можливість проявити свої здібності та таланти під час організації й проведення різноманітних конкурсів, концертів, вікторин, спортивних свят, змагань, фестивалів, музичних та розважальних програм тощо.

 Для організації дозвіллєвої діяльності табору ряд навчальних закладів залучили публічно-шкільні бібліотеки, місцеві музеї, позашкільні навчальні заклади; сплановано та організовано роботу гуртків (Озерська, Антонівська школи,Городецький НВК).

 Значну увагу при організації виховної роботи в пришкільному таборі приділено організації та розвитку учнівського самоврядування; передбачено заходи на виявлення, навчання та підтримку юних лідерів: обрано органи учнівського самоврядування, проведено розподіл обов’язків, призначено редколегію, загонових та їх помічників, затійників, фізоргів,художників тощо.

 Цікавим та змістовним був відпочинок в учнів Володимирецького районного колегіуму, Володимирецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Озерської, Собіщицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у пришкільному таборі. Там дітям було організовано ряд цікавих свят, конкурсів, розваг та незабутніх екскурсій до м. Рівне та Луцька.

 Цікавою та пам’ятною для дітей була екскурсія в кінно-спортивну школу у Собіщицькій ЗОШ І-ІІІ ст. Перебуваючи там, учні змогли не тільки погодувати коней і покататися верхи, а й ознайомилися з різними видами цих чудових тварин.

 Діти з радістю щодня бігли до табору, де їх чекали цікаві ігри, конкурси, справи, свята, вікторини. А їх було багато: це і день Іменинника, день туризму, малі олімпійські ігри, МАЙДАНс, конкурс малюнків на асфальті «Малюємо щастя» до Дня захисту дітей, конкурс на кращу газету до Дня журналіста (фото), вікторина «Квіткові рослини» до Дня довкілля тощо.

 Усі вихователі вміло організовували роботу табірних загонів. Під час роботи було враховано та задоволено потреби кожної дитини. Професіонали-вихователі талановито зацікавлювали та розвивали творчі здібності учнів, а це головне завдання роботи таборів. Завдяки таким вмінням у таборах були створені відносини взаємоповаги, взаєморозуміння, взаємодопомоги між дітьми та вихователями.

 Велика увага під час роботи таборів приділялася безпеці життєдіяльності дітей. Вихователі, керівники гуртків, начальники табору перед проведенням заходів, екскурсій, змагань тощо проводили інструктажі з безпеки життєдіяльності по санітарії та гігієні, запобігання негативним звичкам, правопорушенням.

В останній табірний день діти щиро дякували своїм наставникам за цікаво проведений час, а серед побажань найголовнішим було – продовжити роботу на все літо.

(Вл. інф.).

 

У вас недостатньо прав для коментування.