HomeНовиниОфіційноСлужити народові

Служити народові

( 0 Votes )

 

Французький публіцист Е. Кабе писав: «Можна керувати, не будучи державною людиною, і можна не керуючи бути державною людиною». Державна служба в Україні, як зазначено в статті 1 Закону України “Про державну службу”, це «професійна діяльність осіб, які займають посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів».

            Володимирецьку райдержадміністрацію очолює нині голова Володимир Ткачук. У нього є заступники, які відповідають за різні галузі життя: це Петро Вакуліч, Раїса Одиноцька, Ярослав Березюк. Економічна сторона Володимиреччини проходить через руки тендітних і висококваліфікованих посадовців казначейства Поліни Ковальчук та фінансового управління РДА Олени Шикало. В цьому списку і податківці по збору до державної казни, яких очолює Наталія Десятник.

            Усі державні служби можна перелічити в нашому районі на пальцях. Але є одна із них, яка по рішенню суду стягає до бюджету району та Пенсійного фонду чи не левову частку доходів. Це – виконавча служба, яку у нашому районі очолює Володимир Ніколайчук.

            Центр зайнятості, управління Держкомзему, освіта, медицина, преса, радіо і телебачення – це, по суті, всі державні структури, які денно і нощно працюють на свою країну. Але не завжди труд цих спеціалістів оцінюється матеріально. Так, у державних службовців найнижча заробітна плата, яку не підвищували з 2008 року.

            Державні чиновники в зарубіжних країнах – це гордість, пошана і висота. А що можна сказати про державну службу на рівні, скажімо, району в Україні? Чи багато молоді піде працювати в держустанови на мінімальну зарплату? І мало хто знає, що за чиновничими посадами насправді не «паперові душі», а живі люди, від професіоналізму і бажання служити людям залежать як окремі долі людей, наших близьких і рідних, так і цілі території маленьких і великих поселень, іноді й усього регіону.

            Ось, такі вони різні, держслужбовці, за посадами, обов’язками, зарплатами, долями. Але покликання у всіх одне: служити державі, отже – народові. Дай, Боже, щоб завдяки вам Україна буде такою державою, як писав Н.Макіавеллі: «Найкраща держава та, піддані якої веселяться і благоденствують».

 

Галина СИМЧУК.

 

У вас недостатньо прав для коментування.