HomeНовиниОфіційноНа Рівненщині запрацював сміттєпереробний завод

На Рівненщині запрацював сміттєпереробний завод

( 0 Votes )

 

Його відкрив Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. Він зауважив, що це знакова подія не лише для області, але й для України. Адже екологічна політика в державі перебуває під патронатом Президента України Віктора Януковича. Тож нині розробляють загальнодержавну стратегію поводження з відходами. До процесу їх переробки й утилізації необхідно залучати інвесторів, переконаний Міністр екології та природних ресурсів України.

Він зазначив, що Рівненщина вже продемонструвала ефективний приклад вирішення екологічної проблеми завдяки залученню іноземного капіталу. Тому в перспективі Олег Проскуряков планує зустрітися з цими інвесторами, аби поширити досвід Рівненщини на інші регіони України. За його словами, підхід при цьому буде індивідуальний – десь споруджуватимуть сміттєспалювальний завод, а в іншому регіоні – сміттєпереробний. Але для цього необхідна стабільність і злагоджена робота всіх гілок влади, наголосив Олег Проскуряков.

Міський голова Рівного Володимир Хомко підкреслив, що успішна реалізація інвестиційного проекту стала можливою завдяки кільком складовим. Так, надійного партнера обирали з-поміж 60 претендентів. А відібраний німецький інвестор на всіх етапах впровадження мав підтримку від голови облдержадміністрації Василя Берташа.

Очільник області пояснив, що переповнене рівненське сміттєзвалище впродовж багатьох років залишалося великою проблемою для жителів Рівного. Тож сприяння у якнайшвидшому відкритті сміттєпереробного заводу було пріоритетним завданням. Більше того, потужності дозволятимуть переробляти відходи не лише Рівного, але й області, а також сусідньої Волині. Адже завод зможе приймати 100 тисяч кубометрів сміття щорічно.

Крім вирішення екологічної проблеми, проект має ще й суттєву економічну складову, акцентував Василь Берташ. Адже сміття слугуватиме альтернативним паливом для ПАТ«Волинь-Цемент». Це дозволить знизити собівартість продукції, яку виготовляють на підприємстві, а отже підвищить її конкурентноздатність. Також це пожвавить внутрішній ринок, оскільки будуть створені нові робочі місця, зростуть надходження до бюджетів усіх рівнів, а це все сприятиме покращенню добробуту краян, підсумував Василь Берташ.

 Прес-служба Рівненської ОДА

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.