HomeНовиниОфіційноНе забудьте отримати пільгу з податку на нерухомість!

Не забудьте отримати пільгу з податку на нерухомість!

( 0 Votes )

 

Нагадуємо, що з 1 січня 2013 року запроваджено податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платниками якого є фізичні та юридичні особи – власники об’єктів житлової нерухомості.

Більшості громадян новий податок не торкнеться, адже для них Податковим кодексом передбачено пільги. Так, квартири та житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м. кв. та 250 м. кв. відповідно, не оподатковуватимуться. Сплачуватиметься податок лише за ті метри, які перевищують зазначені квадрати.

Звертаємо увагу на те, що зазначена пільга застосовується виключно до одного об’єкта нерухомості. Ящо їх декілька у власності (наприклад, громадянин має у власності дві квартири), то таке зменшення він зможе застосувати до однієї із квартир, а якщо у власності громадянина є квартира та будинок – то таке зменшення можна застосувати або до квартири, або до будинку.

 Нагадуємо власникам кількох об’єктів нерухомості, що вони можуть звернутися до  інспекції з метою визначення житла, за яке буде сплачуватися податок. В іншому випадку пільга застосовуватиметься до того об’єкту, в якому прописаний платник податку.

Податок із житлової нерухомості, що знаходиться у власності громадян, обчислюватиметься за місцем знаходження об’єкта житлової нерухомості.

Відповідно до повідомлення-рішення про нараховану суму податку, отриманого від податкових органів, громадянам – платникам податків впродовж 60-ти днів з часу отримання такого повідомлення треба податок сплатити.

 

Володимирецьке відділення

Кузнецовської ОДПІ

 

У вас недостатньо прав для коментування.