HomeНовиниОфіційноСобіщиці відсвяткували день народження

Собіщиці відсвяткували день народження

( 0 Votes )

У поселень, як і людей,  свої дати народження. Ось і нашому селу виповнився 384-й рік з часу його заснування. І щоразу, беручи участь у святковому дійстві, ловлю себе на думці, що село, на відміну від нас людей, не старіє, а навпаки, з кожним роком молодшає. Виростають нові ошатні будівлі, виростають нові вулиці…

 У визначений час на майдані  біля сільського Будинку культури (на жаль, сам він уже багато років в аварійному стані) почали збиратися сельчани, щоб долучитися до святкового дійства. У короткому виступі  сільський голова  Станіслав Ткач привітав сельчан зі святом і розповів, що зроблено в селі останнім часом. А відтак розпочалося вшанування заслужених наших земляків, які своєю працею примножували здобутки села.

    Першою на імпровізовану сцену вийшла найстаріша жителька села 92-річна Єлизавета Дмитрівна Гейко. Щиро подякувавши за багаторічну працю на благо людей і побажавши доброго здоров’я і щастя, своїй старійшині люди вручили пам’ятний подарунок.

   Слова вітання і щирі побажання на наступні роки пролунали і на адресу Галини Іларіонівни та Йосипа Павловича Денисюків, які відзначають 50-ліття спільного життя. І так само бурхливими оплесками зустріли присутні подружжя Тетяни Вікторівни і Сергія Яковича Бабчаніків, у яких народилося 14 дітей.

    Щирість і повага адресувалися й ветеранові медичної служби, колишній завідувачці фельдшерсько-акушерським пунктом Антоніні Зіновіївні Дукач та ветеранові педагогічної праці Галині Володимирівні Каганець. Не обійшли увагою і колишніх голів сільради Марію Григорівну Гузовату, Кирила Івановича Федіну-Ткача, Івана Корнійовича Тимофієва та Федора Івановича Черевача, а також ще двох земляків, Павла Бортника й Андрія Рибчинчука, до яких завітав день народження. А талановиту вишивальницю рушників Тетяну Дмитрівну Лук’яневич і Ларису Володимирівну Бабчанік, чиє подвір’я потопає у квітах, а також главу співочої родини Надію Борисівну Єгор за любов до рідного села відзначено подарунками, бурхливими оплесками і музичними вітаннями аматорів сцени.

   Дотепний гумор і чудові пісні пролунали у виконанні соліста Рафалівського Будинку культури Ігоря Козодоя, самодіяльного  аматорського ансамблю «Калина» і театру мініатюр  районного Будинку культури «Веселі вдови», представленого Марією Дукач і Людмилою Трохимчик. А ще прекрасними виступами, що сприймалися «на біс», порадували вихідці з села, нинішні мешканці Кузнецовська  Ніна Левкова, Надія Рибчинчук, Тетяна Савчук, Іванка Тимофіюк та Володя й Оксана Дукачі.

 Вдячні Собіщиці за свято і своїм спонсорам Василю Бортнику, Вікторії Бойко, Олексію Журавському, Олегу Добряку, Віктору Войтко, Анатолію Ващені, Володимиру Савоніку та своєму районному депутатові Петру Сиротюку.

 

 
 

 

Петро АСАУЛЕНКО.

с. Собіщиці. 

 

У вас недостатньо прав для коментування.