HomeНовиниОфіційноЗасідання круглого столу РДА

Засідання круглого столу РДА

( 0 Votes )

17 липня в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання круглого столу з приводу належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі за участі заступника голови райдержадміністрації Ярослава Березюка, начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Валентини Пінчук, заступника начальника управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Вадима Друзя, начальника відділу внутрішньої політики, зв’язків із ЗМІ та громадськістю апарату райдержадміністрації Віктора Іщика,

директора Володимирецького районного історичного музею Ярослава Дуляницького, настоятеляСвято-Успенської парафії Сарненської єпархії смт.Володимирець Петра Коваля, благочинного Володимирецького району та м.Кузнецовськ УПЦ-КП Віталія Боднара, пресвітера Володимирецької релігійної громади Християн Віри Євангелівської (п’ятидесятників) Володимира Капарчука.

Ярослав Березюк зазначив, що характерною ознакою церковного життя Володимиреччини є стабільність і постійний діалог держави і церкви. Цей діалог значно пожвавився напередодні 1025-річчя хрещення Київської Русі. Адже церква не може бути відокремленою від суспільства, тому необхідно налагоджувати державно-церковне партнерство у районі,  відповідно до завдання Президента України Віктора Януковича.

У рамках відзначення цієї дати у районі заплановано провести ряд культурних та духовно-просвітницьких заходів. Зокрема, у населених пунктах Володимиреччини будуть проведені урочистості з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі, святкові молебні, фестиваль духовної пісні. Також у музеях та бібліотеках будуть організовані тематичні виставки, інформаційні години, присвячені 1025-річчю хрещення Київської Русі, в навчальних закладах району заплановані тематичні уроки з історії християнства в Україні та духовної спадщини українського народу, а також перегляди кінофільмів про визначні пам’ятки культури. За ініціативи органів виконавчої влади до святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі буде виданий буклет «Духовні святині Володимиреччини».

Підсумовуючи захід, усі учасники погодилися в необхідності проведення подібних заходів, адже вони сприяють духовному та культурному розвитку жителів району.

Відділ внутрішньої політики

та зв’язків з громадськістю і ЗМІ

Володимирецької РДА

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.