HomeНовиниОфіційноРятувальники Володимиреччини проводять рейди по лісових масивах

Рятувальники Володимиреччини проводять рейди по лісових масивах

( 0 Votes )

Усі наші співвітчизники полюбляють відпочивати у поєднанні із природою. Такі «відпочинки» та святкування часто закінчуються лісовими пожежами. Особливо актуально про дану проблему слід згадати зараз, коли в Україні спостерігається аномально спекотна погода. Позначки термометра вдень досягають позначок вище +30ºС.

Для забезпечення контролю за станом пожежної безпеки у лісах та екосистемах співробітники Володимирецького районного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводять рейдові профілактичні відпрацювання лісових масивів.

Під час патрулювання лісових масивів рейдова група особливу увагу приділяє  місцям, що розташовані неподалік від річок та озер, адже саме там найчастіше розбиваються намети відпочиваючих. Громадянам рятувальники роз’яснюють правила поведінки у природних екосистемах, вручають наочну агітацію. Особливо наголошується, що в’їзд до лісу автотранспорту та розведення багать в цей період категорично заборонено, окрім місць, які спеціально визначені та обладнані для відпочинку.

Слід зазначити, що відповідні рейди працівниками Держслужби з НС району проводяться регулярно та триватимуть впродовж усього пожежонебезпечного періоду. Адже, такі заходи допоможуть нашим краянам краще усвідомити, яку біду несуть із собою не загашені багаття чи недбало кинутий недопалок.

На даний час питання попередження випадків пожеж в екосистемах є найбільш нагальним, тому як на всій території Україні спекотна погода протримається до кінця літа, а отже випадки загорання лісу цілком ймовірні не тільки в нашому краї, а й в Україні в цілому.

Нагадаємо громадянам краю, що головою Рівненської обласної державної адміністрації прийнято відповідне розпорядження від 4 червня 2013 року за № 297 «Про тимчасову заборону відвідування населенням лісових масивів області у пожежонебезпечний період 2013 року». Згідно з яким, при встановленні в лісах області найвищого 5-го класу пожежної небезпеки за умовами погоди (надзвичайна небезпека) заборонено відвідування лісів населенням та в’їзд до них транспортних засобів, крім транзитних шляхів та випадків, коли знаходження громадян та транспорту обумовлено виробничою необхідністю і виконанням службових обов’язків.

Рятувальники закликають громадян бути свідомими щодо збереження «зелених легенів» нашого краю. Будьте вкрай обережними в суху пору року під час відпочинку поблизу лісових масивів, ні в якому разі не розводьте та не залишайте без нагляду багаття, не забувайте нагадувати своїм дітям, про небезпеку пустощів з вогнем та наслідки від цього. Дотримуйтесь правил поведінки у лісі!

Андрій Муравинець

Начальник ДПРЧ-16 

ГУ ДСНС України у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.