HomeНовиниОфіційноХристиянський табір для дітей «Промінь 2013» в Жовкинях

Християнський табір для дітей «Промінь 2013» в Жовкинях

( 0 Votes )

Літо – найкращий час для відпочинку! Кожен намагається провести його по-особливому. Саме так   відпочивали  діти, що завітали на табір «Промінь 2013». Вже другий рік поспіль, з 15 по 19 липня у Жовкинях функціонував християнський табір.  Цьогоріч  аби відпочити  тут зібралася 161 дитина. Крім  місцевих вихованців були також діти з Володимирця, Острівець. Хтось з батьків відпускав дітей, а хтось приходив разом з ними.

Дізнались про табір, і одразу захотіли поїхати. Дітям цікаво бути серед інших дітей, грати в ігри, спускатися з гірки. Так ми поїхали перший день – сподобалось, і так щодня. – ділиться мама Надія.

Відпочиваючи з ранку до вечора, кожен  з дітей міг показати свої певні здібності, навчитись чогось нового. Для цього діяли гуртки :рукоділля, малювання, співу, спортивний. Також проводили біблійні години, служіння. Такий  відпочинок приносив не лише радість, а й користь.

 Важко було не помітити тих щасливих дитячих оченяток, які наче вогники « горіли» від радості, коли  ті спускалися з гірки, стрибали на батуті або ж виготовляли щось цікавеньке власними рученятами, вивчали цікаві біблійні історії. В дитячі серця сіяли зернини доброти   вчителі-наставники, які намагалися зробити дитячий відпочинок корисним і найцікавішим.

Найбільше сподобалась гірка. Тут я познайомилась з іншими дітками. З гуртків найбільше сподобався  гурток «рукоділля». Там ми робили квіти. А ще сьогодні ми малювали пальчиками калину. Сподобалась і пісенька, яку нас вчили співати. – каже  маленька Софійка.

Вражала  сама атмосфера: діти були згуртовані, дружні, активні. Разом йшли мити руки, молитись, дружньо обідати, і так само дружньо дякувати за обід. Навіть біля гірки, батутів часто хлопчики пропускали дівчаток вперед.

 Найцікавіше те, що  для дітей була складена спеціальна програма «Подорож навколо світу». Ціль якої : донести  дітям цінність  і важливість  наявності в їхньому характері добрих якостей; показати, що взірцем доброго характеру і правильної поведінки є Христос. Усі присутні мали можливість здійснити віртуальну мандрівку  п'ятьма країнами світу. Кожен день був присвячений певній країні. Цікаво те, що усім країнам була притаманна  певна риса: Японії – чесність, Кенії – мужність, Бразилії – вдячність, США – гостинність,Україні - особливість . Дітям розповідали на скільки ці риси важливі для кожної людини. Так, у перший день свого відпочинку вихованці завітали до Японії. Маленьким промінчикам пояснювали, що чесність завжди винагороджується, що потрібно бути чесними у всіх сферах свого життя. Говорити неправду не можна навіть з добрими намірами. Подорожуючи Кенією, говорили про мужність, на скільки вона важлива у нашому житті. А розглядаючи таку рису як «вдячність», наголошували на тому, що вдячна людина говорить слово «дякую» не лише устами, а й вчинками. Що потрібно бути вдячним Богові і людям, незалежно від обставин.

Остання  мандрівка  була Україною. З самого ранку припікало сонечко. День обіцяв бути цікавим. Багато присутніх були одягнені у вишите українське вбрання. Усюди наголошувалось на тому, що кожен із нас особливий. На гуртку з малювання в цей день дітки власноруч малювали калину – символ України. І на закритті табору представляли власні роботи.

Для кожної мами чи тата важливо, аби їхні діти були щасливі та завжди усміхнені. Бачучи саме такими своїх  маленьких промінчиків, батьки дякують всім, хто  був задіяний у підготовці та проведенню табору, і сподіваються, що захід відбудеться й наступного року.

 

 
 
 
 

Ольга ПЕШКО

с. Жовкині

 

У вас недостатньо прав для коментування.