HomeНовиниОфіційноДосягнення будівельної сфери у Володимирецькому районі

Досягнення будівельної сфери у Володимирецькому районі

( 0 Votes )

Уже не за горами свято будівельника, отже, доречно підбити досягнення будівельної сфери в районі за цей рік.

Перший заступник голови РДА Петро Вакуліч запевняє: Президент Віктор Янукович ставить завдання всіляко сприяти розвитку будівельної галузі, адже це дає робочі місця, додаткові замовлення для виробників будматеріалів, відрахування до бюджетів, що пожвавлює внутрішній ринок та розкриває економічний потенціал, а отже покращує умови життя людей.

У 2013 році субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, передбачає нашому району 16980,79 тис. грн., з яких 10530,7 тис. грн. – районна частка субвенції та 6450,090 тис. грн. – обласна.

Головний лікар КЗ «Володимирецька ЦРЛ» Іван Караїмчук розповідає, що за отримані кошти планується реконструювати поліклініку КЗ «Володимирецька ЦРЛ» під лікувальний корпус (повна вартість будівельних робіт – 29 млн. грн). Реконструкція поліклініки здійснюватиметься також у співфінансуванні з районним бюджетом (830,5 тис. грн.) На розвиток первинної ланки медико-санітарної допомоги скинулись всі населені пункти, окрім Заболоття і Володимирця. За кошти вищезгаданих джерел фінансування планується поточний ремонт ФАПів в селах Собіщиці, Ромейки, Іванчі, Сварині, амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.Озеро, стерилізаційного відділення КЗ «Володимирецька ЦРЛ». Вже відремонтовано будинки для лікаря в Довговолі (витрачено 130 тис. грн.) та Кідрах (витрачено 200 тис. грн.), планується ремонт житла лікаря в Антонівці та Озері. Окрім того, готуються кошториси для амбулаторії сімейної практики і медицини в Більській Волі, для амбулаторій у Хиночах, В.Цепцевичах, В.Телковичах.

Важливою подією для багатьох жителів району є створення центру надання адміністративних послуг Володимирецької РДА, для якого районний бюджет виділяє 400,9 тис. грн.

За рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності в районі виділено 4142,9 тис. грн., які підуть на ремонт 26 доріг у 26 населених пунктах району загальною протяжністю 6 км.

За рахунок коштів спеціального фонду облбюджету на 2013 рік передбачено поточний ремонт дороги від Володимирця до Городця вартістю 1891,0 тис. грн. Важливо, що на спільному засіданні координаційної ради з питань розвитку підприємництва та круглого столу з роботодавцями, проведеному 17 липня, було висловлено пропозицію владі і підприємцям об’єднати сили і фінансові можливості для поточного ремонту згаданої дороги. Тож очікуємо дій.

Хотілося б додати, що неможливо забезпечити зростання економічного потенціалу району в цілому без містобудівної документації, яка обґрунтовує довгострокову стратегію планування територій та забудови населених пунктів. Головний архітектор району Олександр Марковець з цього приводу інформує, що з 67 населених пунктів району 63 мають генплани. Нові генплани мають 25 населених пунктів району, проходять процедуру погодження та затвердження генплани 12 сіл.

З метою розв’язання проблеми по наданню дозволів на розроблення проектів землеустрою та їх затвердження, розроблено 18 планів зонування території населених пунктів району: смт Рафалівка, Берестівка, Острівці, Малий Жолудськ, Великі Цепцевичі, Воронки, Кідри, Красносілля, Зелене, Лозки, Любахи, Мульчиці, Журавлине, Полиці, Собіщиці, Сопачів, Стара Рафалівка та Бабка. Розроблений детальний план території забудови житлового кварталу, який знаходиться в урочищі «Бурки» (ліва сторона) в смт Володимирець.

На це у 2013 році передбачено 273,332 тис. грн., у тому числі – 42,0 тис. грн. з обласного бюджету, 93,8 тис. грн. – з районного та 137,532 тис. грн. – з сільських і селищних бюджетів.

Олена ВАСИЛЬЄВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.