HomeНовиниОфіційноВідбулося засідання колегії РДА та координаційної ради райради

Відбулося засідання колегії РДА та координаційної ради райради

( 0 Votes )

31 липня в приміщенні райдержадміністрації відбулося спільне засідання колегії РДА та координаційної ради районної ради, де були присутні голова Володимирецької РДА Володимир Ткачук, заступник голови райради Василь Мастій, заступник голови РДА Раїса Одиноцька, прокурор Володимирецького району Сергій Міськевич, начальник Кузнецовського МВ УМВС України у Рівненській області Олег Кульбашний, члени колегії, начальники управлінь та відділів РДА, керівники територіальних органів міністерств та відомств, установ, організацій, та селищні, сільські голови.

 

В ході засідання обговорено питання взаємодії виконавчої влади з правоохоронними органами щодо забезпечення в районі законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян, виконання державних цільових програм в районі, підсумків соціально-економічного розвитку району, виконання місцевих бюджетів району за І півріччя 2013 року; стану виконання в районі завдань, визначених актами та дорученнями Президента України, інших актів законодавства у сфері державної кадрової політики у І півріччі 2013 року; підсумків роботи із зверненнями громадян, що надійшли до РДА за І півріччя 2013 року та невідкладних завдань місцевих органів влади з її поліпшення; стану виконавської дисципліни та організацією виконання завдань, визначених документами органів влади вищого рівня, голови РДА; стану виконання розпорядження голови РДА «Про районну комплексну програму «Цукровий діабет» на 2009-2013 р.».

Так, Р.Одиноцька, яка висвітлювала зазначені питання, донесла до відома присутніх, що нині налагоджена взаємодія правоохоронними та контролюючими органами, з Полицькою ВК №76 щодо надання консультацій і допомоги особам, які відбувають покарання, у підготовці до звільнення, відновленні документів, працевлаштування, а РДА та правоохоронні органи спільно розробили та виконують районну комплексну програму профілактики злочинності та правопорушень на 2011-2015рр. Також було обговорено проблему вчинення правопорушень підлітками (відносно 2 неповнолітніх розпочаті кримінальні впровадження за вчинення кримінальних правопорушень, під час рейдів протягом І півріччя 2013р. виявлено 17 підлітків, що займались тютюнопалінням, розпиванням алкоголю…).

До актуальних проблем треба віднести й використання природних ресурсів незареєстрованими СПД. Зазначено, що з початку року лісовою охороною держпідприємства «Володимирецьке лісове господарство» складено 195 протоколів на порушників, накладено штрафів на суму 29, 1 тис грн (сплачено вже 24 тис. грн). регулярно проводяться перевірки та рейди лісопильних рам. Окремим питанням стоїть тут контроль за несанкціонованим видобутком бурштину, що наносить велику шкоду земельним ділянкам, які стають непридатними до подальшого використання.

З цього приводу С.Міськевич повідомив, що взагалі впродовж першого півріччя 2013р. на території району зменшено загальний рівень злочинності за окремими показниками. Та на фоні цього все одно критично оцінюється профілактична діяльність в сфері протидії вчиненню кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину. За І півріччя 2013р. Кузнецовським МВ (з обслуговування м.Кузнецовськ та Володимирецького району) УМВС України в Рівненській області, зареєстровано 45 повідомлень про факти незаконного видобування бурштину.

Окрім того, Раїса Логвинівна ознайомила присутніх з виконанням владою державних цільових програм. Нині в районі діє 58 районних програм та фінансується 6 державних , які спрямовані на розвиток будівництва, охорони здоров’я, лісового та водного господарства, соцзахисту, ліквідації наслідків несприятливих погодних умов та оголосила суми бюджетних коштів, які виділяються на дані галузі.

В.Ткачук в свою чергу додав, що співпраця з виконавчою владою налагоджена та поділився: щопонеділка керівники органів контролю та нагляду району приходять до нього звітуватись та радитись з актуальних проблем в районі. А щодо вирішення звернень громадян наголосив: людям треба, щоб їхні проблеми вирішувались, формальні відписування їх не задовільняють. Тому звернувся до сільських та селищних голів із проханням взяти під більший контроль звернення громадян.

Заступник головного лікаря району Олег Романов з приводу виконання районної державної програми «Цукровий діабет» повідомив, що з фінансуванням проблем нема: в районі зареєстровано 1337 хворих на цукровий діабет та всі вони забезпечені інсуліном.

По завершенню колегії виконавцям дані відповідні доручення голови райдержадміністрації.

 

Олена ВАСИЛЄВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.